Een huisdier is een vriend voor het leven!

Ben je de trotse bezitter van een huisdier en wil je het allerbeste voor je trouwe vriend? Of ben je van plan een huisdier aan te schaffen maar weet je niet zo goed welk dier het best bij jou en/of je gezinssituatie past? Heel veel bruikbare en praktische informatie is terug te vinden op de website van de Vlaamse Overheid.

Ben je écht klaar voor een huisdier?

Nog al te vaak – en in deze bizarre coronatijd helaas nog meer – wordt in een impulsieve bui een huisdier aangekocht dat achteraf bekeken helemaal niet bij je levensstijl past, of waarvan de verzorging je erg zwaar valt. Jaarlijks belanden in Vlaanderen zo bijna 50 000 dieren in een asiel. Een derde hiervan is achtergelaten door de eigenaar. Het is dus ontzettend belangrijk om je eerst degelijk te informeren en te beseffen dat de aankoop van een dier voor vele jaren is, en niet als tijdelijke verstrooiing bekeken mag worden. De overvolle asielen bewijzen dat mensen nog al te vaak een “foute” aankoop doen zonder eerst de nodige informatie in te winnen.

Geef je huisdier de beste zorgen

Heb je anderzijds al een viervoeter in huis en wil je bijvoorbeeld weten wat je moet doen bij extreem warm of koud weer, wil je op reis met je huisdier, wil je je hond, kat, konijn of paard zoveel mogelijk beschermen tegen vuurwerk? Ook op al deze vragen vind je een antwoord op de website.

Meer weten?
www.huisdierinfo.be

Wist je dat …

… als er een brand of ongeval in huis gebeurt, de hulpdiensten vaak niet weten of er dieren in huis aanwezig zijn en/of ze geëvacueerd moeten worden? Daarom kan je best een sticker kleven aan je voordeur of een raam dat goed zichtbaar is. Op die manier is de brandweer op de hoogte wanneer ze je huis betreden en zullen ze hun best doen om ook jouw trouwe viervoeter uit de nood te helpen.

Je kan de sticker gratis verkrijgen aan het onthaal in het gemeentehuis (Markt 1). Indien je geen andere afspraak hebt bij één van onze diensten en dus niet dient langs te komen, kan je bellen naar 03 410 19 00 of mailen naar info@berlaar.be. De sticker wordt dan naar je thuis opgestuurd.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 26/08/2020