Berlaar plaatst sterrenboom om overleden kindjes te herdenken

Aan het parkje ‘Den Hulst’ in Berlaar kan je voortaan, naast het geboortebos met jaarbomen voor alle Berlaarse kinderen en een Natuur Educatief Pad, ook een sterrenboom vinden. Het lokaal bestuur plaatste die boom om een plekje te voorzien waar ouders, familie en vrienden overleden kinderen kunnen herdenken.

Een kind verliezen tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of op latere leeftijd is een ingrijpende gebeurtenis. Het verdriet bij ouders is onnoemlijk groot, maar vaak onzichtbaar voor de maatschappij. In Berlaar willen we daarom een plekje voorzien waar ouders, familie en vrienden troost kunnen vinden en hun kindje kunnen herdenken. Dat doen we door een sterrenboom aan het parkje op de hoek van de Legrellestraat met Gestel te plaatsen (naast Bloemen Mariën, ter hoogte van Legrellestraat 104).

In de sterrenboom worden sterretjes gehangen om de overleden Berlaarse kindjes te gedenken. De betrokken ouders ontvangen ook een sterretje om thuis te bewaren.

Deze plek is er voor alle Berlaarse ouders die troost zoeken na het verlies van een kind. Als lokaal bestuur hebben we daar zelf helaas niet altijd zicht op. Wie een sterretje voor zijn of haar overleden kindje in de boom wil, kan dat via dit aanvraagformulier aanvragen.

Gepubliceerd op 04/06/2023