Berlaar officieel Fairtrade-gemeente

Gemeente Berlaar mag zich voortaan een Fairtrade-gemeente noemen. De titel werd op maandag 17 september officieel uitgereikt in Station Balder. Het gemeentebestuur nam er ook het bijhorende Fairtrade-bord in ontvangst.

Fairtrade-gemeente is een initiatief van Fairtrade Belgium, Oxfam Wereldwinkels, Vredeseilanden en 11.11.11. Deze vier organisaties willen met het initiatief mensen in heel Vlaanderen warm maken voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame producten.

Als gemeentebestuur willen we het belang van eerlijke handel in het zuiden en duurzame lokale landbouw in het noorden in woord en daad onderschrijven. Binnen onze dagelijkse werking kozen we daarom bewust voor Fairtrade-producten zoals koffie, thee en fruitsap.

De gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking wil het verhaal achter eerlijke handel de komende jaren verder blijven bekendmaken. De medewerkers zullen daarbij zowel inwoners al handelszaken informeren en motiveren om, waar mogelijk, voor duurzame Fairtrade-producten te kiezen.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

  

Gepubliceerd op 05/10/2018