App 112, daar voor jou in nood!

Wat als je een zware val maakt met de mountainbike in een afgelegen bos? Wat als je een beroerte krijgt terwijl je in de wagen zit? Wat als er thuis wordt ingebroken en je je schuil houdt in de slaapkamer? Dan heb je nood aan de app 112 BE, het digitale verlengstuk van het noodnummer 112.

De applicatie stelt je onmiddellijk in contact met de brandweer, politie of medische diensten. Het grote voordeel is dat je de noodcentrale niet moet uitleggen waar je je precies bevindt. De app geeft immers een erg exacte bepaling door van de locatie van de oproeper. Naast de identiteit krijgt de hulpcentrale ook medische gegevens zoals de bloedgroep en allergieën van de oproeper op het scherm te zien.

Als dove of slechthorende persoon of wanneer je een spraakstoornis hebt, kan je eenvoudig in de app aangeven dat telefoneren  voor jou niet zo handig is. De dienst 112 zal dan via berichten met jou communiceren.

Download de app en registreer je!

Download de applicatie en registreer je. We hopen natuurlijk dat je de app nooit zal nodig hebben, maar zo ben je zeker goed voorbereid. Plaats de app meteen ook op het onthaalscherm van je smartphone zodat je deze makkelijk kan terugvinden als je in nood bent.

De app 112 BE is beschikbaar voor iOS en Android, maar werkt alleen in België.

Gepubliceerd op 23/10/2017