Academie voor Beeldende Kunsten Nijlen opent vestiging in Berlaar

Tekenacademie

Vanaf maandag 6 september kunnen Berlaarse kinderen tussen 6 en 8 jaar in eigen gemeente terecht om zich creatief uit te leven onder professionele begeleiding. De Academie voor Beeldende Kunsten Nijlen opende die dag een nieuw beeldatelier op de Liersesteenweg, de allereerste vestiging in Berlaar. 

De Academie voor Beeldende Kunsten Nijlen biedt opleidingen voor alle leeftijden aan, als onderdeel van het deeltijds kunstonderwijs. Met de nieuwe vestiging spelen ze in op de nood aan een lokale werkruimte voor Berlaarse kinderen uit de eerste en tweede graad. Ze zullen er kennismaken met de taal van het beeld en de diverse aspecten van beeldende kunst. Door samen te werken en te experimenteren wordt hun fantasie en creativiteit op een speelse manier geprikkeld.

Door te schilderen of te tekenen ontwikkelen kinderen hun zin voor kleuren en leren ze hun fantasie op papier te zetten. Het gevoel zelf iets te maken, geeft veel voldoening en vergroot hun zelfvertrouwen. Onze tekenschool biedt kinderen daarom een rustige omgeving waarin ze aan hun tekening, schilder- of knutselwerk kunnen werken.

Naast het hoofdfiliaal in Nijlen konden kinderen uit de eerste en tweede graad al terecht bij de afdelingen in Bevel en Kessel. Met de nieuwe vestiging wordt nu de focus gelegd op Berlaarse kinderen van 6 tot 8 jaar, waardoor zij zich niet langer naar één van de omliggende gemeenten hoeven te verplaatsen.

Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk dat creatief denken bij inwoners zoveel mogelijk gestimuleerd wordt, ook bij de kleinsten. Het doet ons dan ook veel plezier dat vanaf het schooljaar 2021-2022 de Academie voor Beeldende Kunsten Nijlen ook in onze gemeente een vestiging opent. We hopen dat vele kinderen de weg naar de Berlaarse tekenacademie vinden.

Wanneer er voldoende interesse is, wordt de mogelijkheid om het atelier in 2022 uit te breiden naar de leeftijdscategorie 9-11 jaar bekeken.


Naar de website van de tekenacademie

Gepubliceerd op 06/09/2021