30 jaar RTV - Fietstochten - Fietsboekjes

RTV bestaat dit jaar 30 jaar en dat willen ze vieren! Daarom hebben ze, samen met de Provincie Antwerpen, 8 fietsroutes uitgestippeld (langs bestaande fietsknooppunten) in de Kempen en Rivierenland, die de deelnemers leiden langs plaatsen die de afgelopen 30 jaar in het RTV-nieuws geweest zijn. Op die manier fiets je langs 30 jaar geschiedenis.

De fietstochten worden georganiseerd van 18 mei tot 31 oktober en voor de deelnemers vallen er leuke prijzen te winnen. Daarnaast kunnen ze van een gratis drankje of ijsje genieten bij de deelnemende partners van de routes. Het parcours vertrekt telkens vanuit de bekende groendomeinen in de regio en op verschillende momenten zullen de schermgezichten van RTV aanwezig zijn.

Langs 30 jaar nieuws fietsen, hoe gaat dat dan in zijn werk?

Langs de routes zullen telkens bordjes met QR-codes geplaatst worden die met de smartphone gescand kunnen worden. Als deelnemer kom je dan op een website terecht waar interessante artikels en beeldfragmenten jou door de geschiedenis van de locatie waar je je op dat moment bevindt loodsen, en dit aangevuld met leuke weetjes over de regio.

Daarnaast worden er ook fietsboekjes gedrukt, voor wie de tochten en historiek liever op die manier wil verkennen. Deze boekjes worden verkocht aan 5 euro per stuk, onder andere aan het onthaal van het gemeentehuis (Markt 1).

Gepubliceerd op 16/05/2024