Huisdierkaart

Wat als je buitenshuis iets overkomt en je buiten bewustzijn in het ziekenhuis terechtkomt? Met de huisdierkaart weten de hulpdiensten dat je huisdier alleen thuis is. Knip de kaart uit, vul hem volledig in en stop de kaart bij je identiteitskaart in je portefeuille. Op die manier kunnen hulpverleners ervoor zorgen dat je huisdier niet aan zijn lot overgelaten wordt. 

Je kon de kaart vinden in Den Balder van juli 2021. Gemist? Download de kaart hier.

I.C.E. (In Case of Emergency): de persoon die een sleutel van je huis heeft of die voor de dieren zal zorgen. Enkel de politie zal de sleutel in handen krijgen. Als de dieren opgehaald moeten worden, zal de politie daar steeds op toezien.

Liever elders opvang voor je dier?

Dierenbescherming Mechelen heeft ook een pension waar honden en katten dan tijdelijk kunnen verblijven tot je weer op de been bent. Katten hebben een binnen- en buitenren, met de honden wordt er gewandeld en zij mogen ook op de hondenwei met vijver. De dieren krijgen verder verwenmomentjes zoals plonsbadjes in hun hok bij warm weer, speelgoed, knuffels, in de winter is er vloerverwarming in de hondenhokken, …  

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's: