Help Foudouk in Niger

In 2015 won het project Help Foudouk in Niger de Berlaarse prijs voor ontwikkelingssamenwerking. Dat project ondersteunt de Wodaabse gemeenschap Foudouk in Niger.

Naast de prijs voor ontwikkelingssamenwerking schonk het gemeentebestuur ook nog een oude ziekenwagen en ander materiaal aan het project. Die steun kon Foudouk goed gebruiken. De coach van Help Foudouk in Niger bezorgde ons onlangs enkele foto’s en een filmpje om dat duidelijk te maken.

Op de beelden huldigen de Wodaabe (een bevolkingsgroep in Niger) hun eerste dispensarium (of polikliniek) en hun eigen ziekenwagen in. De verzorgingspost verbindt vijf gemeenschappen Wodaabe en zorgt voor eerstelijnshulp.

Het project is nog lang niet afgerond. De Wodaabe willen graag nog een tweede waterput aanleggen en zorgen voor elektriciteit, irrigatie en plantengroei.

De coach bedankt alvast iedereen die Foudouk de voorbije jaren op de één of andere manier geholpen heeft. Dat kon door zelfgemaakte Afrikaanse juwelen te kopen op de markt van Berlaar en Heist-op-den-Berg, maar ook door verschillende giften. Zonder jullie hulp was het kleine wonder in Foudouk onmogelijk.

In naam van Haibala Malam, Nasamou Malam en Faye Gorsi uit Foudouk: duizendmaal bedankt!