Fietsen en wandelen

De gemeente Berlaar is gelegen in de Zuiderkempen en wordt in het noorden begrensd door de Grote Nete. Je kan er uren ontspannen rondfietsen of wandelen langs adembenemende landschappen. De wandel- en fietsroutes leiden je door de prachtige natuur vol charmante plekjes. De mix van natuur en historische kastelen zorgen voor een uniek landschap en panoramische vergezichten.

Onderweg passeer je Gestel, een schilderachtig dorpje langs de rivier de Grote Nete dat slechts enkele tientallen huizen telt. Met een oppervlakte van 248 hectaren was het het kleinste zelfstandige dorpje van het land, tot het in 1965 door Berlaar werd ingelijfd als gehucht. Dit charmante plekje werd in 2017 ook officieel erkend als stiltegebied. Rustig wandelen en fietsen is hier dus gegarandeerd.

De verschillende wandel- en fietsroutes die Berlaar doorkruisen kan je vinden aan het onthaal van het gemeentehuis en op de dienst Vrije Tijd. Deze routes zijn gebundeld in een wandel- of fietskaart die jou op allerlei prachtige plekjes in onze gemeente brengt! Volg onderstaande link naar de Trage Wegen folder en routekaart, die je alvast een mooi vertrekpunt geeft.

Zie ook