Dagje Roefels: een dag in het leven van de kinderopvang

De kinderopvang vervult een belangrijke rol in onze samenleving. Je kind ontmoet er andere kinderen of volwassenen en ontwikkelt zo onder meer de nodige sociale vaardigheden. Voor de ouder helpt de kinderopvang om de professionele loopbaan en het gezinsleven met elkaar in balans te houden. Om inzicht te geven in de werking van de kinderopvang, kijken we graag kort even binnen bij de begeleiders van de gemeentelijke kinderopvang BKO Roefels.

Kinderen, individueel of in groep, animeren en een gevarieerde vrije tijd aanbieden. Dat is één van je taken als begeleider in onze buitenschoolse kinderopvang. Je vangt ze voor en/of na school op en draagt, in samenwerking met het gezin van het kind, bij tot hun ontwikkeling en opvoeding.

Je staat ze bij wanneer ze blij of verdrietig zijn. Ze zullen de band die je met hen vormt nog lang koesteren en vervult zo een ontzettend belangrijke rol in hun welzijn en ontwikkeling. Maar hoe ziet zo’n dagje Roefels er nu uit?

6.30 uur: start van de dag!

De dag begint vroeg voor de begeleiding. Alles wordt klaar gezet zodat de kinderen meteen kunnen gaan spelen. Bij BKO Roefels kunnen de kindjes terecht vanaf 6.45 uur. Vanaf dan kunnen ze zich volledig uitleven. Denk maar aan spelen in de kussens, tekenen, knutselen, verkleden, samen (voor)lezen en ga zo maar door! Het leuke aan deze job is dat je ook mee kan spelen met de kinderen. Het spelplezier van de kinderen, dat geeft je als begeleider echt voldoening!

8.10 uur: naar school!

Nog even en de schoolbellen luiden. Rond 8 uur maken we ons dan ook klaar voor de les. De kinderen van GBS De Stap worden door de leerkracht opgehaald om naar hun school te gaan. De kinderen van de andere scholen in Berlaar beginnen aan hun wandelingetje of busrit naar school omstreeks 8.20 uur. Natuurlijk staan onze begeleiders hen tijdens de hele weg naar school bij!

8.45 uur: einde eerste dagdeel

Wanneer alle kinderen aan de schoolbanken zitten, ruimen we onze opvang nog wat op en zetten we alles klaar voor de namiddag. Zo zit ons eerste deel van de dag erop. We hebben dan wat tijd om bijvoorbeeld thuis nog wat klusjes uit te voeren.

15.30 uur: daar is de schoolbel weer

Na de schooluren staan we opnieuw paraat om de kinderen op te halen en terug naar onze opvang te brengen. Hier kunnen ze zich samen met ons opnieuw volledig uitleven, we doen nog wat activiteiten en spelletjes terwijl ouders hun kinderen kunnen komen halen. De kinderen die honger hebben mogen ook nog een koekje eten. We slaan nog een praatje met de ouders over hoe de dag geweest is. Het is altijd fijn om informatie te delen met de ouders.

18.15 uur: op naar morgen

Op het einde van de dag ruimen we samen nog een beetje op. Zo staat alles weer klaar voor een nieuwe dag morgen. Ziezo, ondertussen is het 18.15 uur. Het was weer een gezellige, energieke en boeiende dag in onze opvang, maar nu is het tijd om af te sluiten en thuis nog van de avond te genieten!

Image icon roefels.png

Zelf zin om het team van BKO Roefels te versterken?

Zet je mee in voor de ontwikkeling van onze Berlaarse kinderen en neem een kijkje op onze vacaturepagina.