Bloeiend Berlaar

Ken je ‘Bloeiend Berlaar’ al? Die campagne werd eind 2019 in het leven geroepen en heeft als doelstelling onze gemeente groen en landelijk te houden. De voordelen van groen zijn namelijk talrijk: het helpt het klimaat een handje, brengt leven in onze gemeente en in jouw tuin en draagt bij tot het algemeen welzijn. Het lokaal bestuur neemt het openbaar domein onder handen, maar voorziet ook graag elke (voor)tuin van wat meer groen!

Daarom kan je tijdens het jaar deelnemen aan verschillende acties:

Met de aanplant van al deze extra bomen, struiken en planten maken we samen een verschil voor natuur en klimaat en zetten we een stap naar een groener en meer energieneutraal Berlaar.

Maar ook als jouw tuin al voldoende groen kent, kan de campagne je tuin aantrekkelijker maken voor de lokale fauna en jezelf. Op deze pagina en in iedere editie van De Kiosk vind je voortaan handige tips die je misschien nog niet kende om je tuin tiptop te houden.

Naar de tips

berlaar2030

Zet jij je ook in voor een groen en klimaatneutraal Berlaar door bijvoorbeeld regenwater op te vangen, jouw huis duurzaam te renoveren of jouw (voor)tuin te vergroenen? Registreer jouw klimaatactie op de klimaatpagina berlaar2030 en inspireer zo andere inwoners!

Bezoek berlaar2030