Beregoede Zorg

'Beter een goede buur dan een verre vriend’ is niet zomaar een cliché, er zit veel waarheid in. Daarom gaan we op zoek naar Zorgzame Buurten in onze gemeente. Zo’n buurt is belangrijk omdat ze ervoor zorgt dat mensen langer in hun buurt of vertrouwde omgeving kunnen (blijven) wonen. Het is een buurt waar jong en oud samenleven, waar mensen zich goed en geborgen voelen, waar bewoners elkaar kennen en helpen, waar diensten en voorzieningen toegankelijk en beschikbaar zijn, … Kortom een buurt waarin je graag woont en waar je beroep kan doen op anderen als het eens even niet gaat.

Beregoede zorg

Beregoede zorg Berlaar is een project in het kader van Zorgzame Buurten. Een initiatief van het lokaal bestuur en de 2 woonzorgcentra WZC Sint-Augustinus en WZC Kloosterhof. Het doel is om enerzijds, in samenwerking met verschillende sociale diensten, op verschillende dagen per maand een bureau op te zetten waar je als buurtbewoner met verschillende hulpvragen terecht kan. Daarnaast willen we de verbinding in jouw buurt versterken en ondersteunen door op zoek te gaan naar sociale peters en meters met behulp van een buurtzorgwerker.

Zorgloket

Om elke inwoner van Berlaar nog beter te kunnen bijstaan bij al zorgvragen werd een “Zorgloket” opgericht. Via 0800 30 085 word je verder geholpen door een medewerker van Buurthuis Gust & Tina of een medewerker van Lokaal Dienstencentrum Balderhuys. Kom je liever langs? Dan ben je steeds welkom in LDC Balderhuys (Pastorijstraat 2A) of in Buurthuis Gust & Tina (Legrellestraat 39).