10 000 stappen

Elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Want een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! En daar is Berlaar alvast mee gestart… Met de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in de buurt. Heb je de stappensignalisaties al gezien in onze gemeente? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Want elke stap telt!
Sinds begin 2023 is er ook een zitbankenwandeling, met vertrek en aankomst aan het station van Berlaar.  Onderweg kom je tien banken tegen om even te rusten.

Wist je dat ook jijzelf met deze campagne meer aandacht kan vragen voor een zorgzame buurt?

Volg ook de Facebookpagina van jouw gemeente/stad en van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden. 10.000 stappen beloont de leukste inzendingen!

Elke stap telt voor Berlaar!

Doe in mei 2024 mee aan de Vlaamse 10.000stappenclash en maak kans op een mooie prijs!

Wandelinspiratie nodig?