Nieuws - meest bekeken

3012

Over enkele weken wuiven we 2017 uit. In Berlaar doen de kinderen dat onder meer door de straat op te trekken om te zingen. Die folklore willen we graag in stand houden.

Omdat oudjaar dit jaar op een zondag valt, zullen de kinderen op zaterdag 30 december al lachend door de straten trekken. Gewapend met alleen een zangzak en hun stem gaan zij van deur tot deur om wat snoep of centjes bij elkaar te zingen.

Op woensdag 2 augustus starten de werken aan het fietspad Kesselsteenweg - Berlaarsesteenweg. Er wordt gewerkt vanaf het kruispunt met de Nieuwe Bevelsesteenweg in Kessel tot en met de Legrellestraat in het centrum van Berlaar. Achter de baangracht wordt er dan een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Het project wordt uitgevoerd met subsidies van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. 

Verkeersmaatregelen

Omdat er in de nacht van 31 december 2017 op 1 januari 2018 felle rukwinden voorspeld worden, besloot hulpverleningszone Rivierenland dat het afsteken van nieuwjaarsvuurwerk te veel risico's zou inhouden.

Vuurwerk is daarom vanavond en vannacht niet aangeraden. Respecteer deze maatregel en ga veilig 2018 in!

Op zaterdag 30 juni 2018 is het weer zover! De dorpskern in het centrum van Berlaar staat die dag volledig in het teken van het Berlaarse Avondfeest.

Het Avondfeest is een soort braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen de bezoekers verwennen met hapjes, drank, koopwaar en informatie. Er staan ook verschillende dans- en muziekoptredens op het programma en ook de oude ambachten, straatanimatie, een megaspringkastelenpark, trampolines, de klimtoren met deathride, … zullen op deze editie niet ontbreken.

Om een zo goed mogelijke dienstverlening te kunnen bieden, zal IVAREM de ophaalrondes in 2018 in alle gemeenten herschikken.

Voor de inwoners van Berlaar betekent dit dat ze vanaf 2018 hun afval niet meer op dinsdag, maar op donderdag kunnen buiten plaatsen. Bekijk zeker goed de afvalkalender die in de loop van december in de brievenbus valt. Je vindt de kalender ook op www.ivarem.be/ophaalkalender.

Als je als Berlaarse zelfstandige of Berlaarse vereniging overweegt om (opnieuw) deel te nemen aan het Avondfeest, kom dan zeker naar de inschrijvingsavond in april.

De inschrijvingsavond vindt plaats op dinsdag 30 april om 19.30 uur in de polyvalente zaal van gemeentelijke basisschool De Stap (Pastorijstraat 60, ingang via schoolpoort achteraan).

Op de Berlaarse kerkhoven is de gemeentelijke groendienst momenteel druk in de weer. Met Allerheiligen in het vooruitzicht zorgen de arbeiders ervoor dat alles er extra netjes bij ligt tijdens deze drukke dagen.

Bloempotpinnen

Om de nieuwe beplanting op de begraafplaats in Berlaar-Centrum te sparen, voorziet het gemeentebestuur gratis bloempotpinnen. Bezoekers hoeven daardoor niet langer een put te graven om chrysanten te plaatsen. Je kan de pinnen gratis afhalen bij één van de arbeiders op het kerkhof.

Geen sluitingsdag

Beide afdelingen van de gemeentelijke basisschool zetten de komende maanden hun deuren open. Iedereen is welkom om op deze opendeurdagen een kijkje te komen nemen!

Opendeurdag gemeentelijke basisschool Heikant

Gemeentelijke basisschool Heikant bijt de spits af. Op zaterdag 21 april kan je tussen 10 en 12 uur terecht in de locatie in Berlaar-Heikant (Aarschotsebaan 60).

Opendeurdag gemeentelijke basisschool De Stap, BKO Roefels en SAMWD