Nieuws - meest recent

Tijdens het weekend van 23 en 24 maart werkt Infrabel aan het spoor. Daardoor rijden er geen treinen tussen Lier en Heist-op-den-Berg. Een bus vervangt de treinen in beide richtingen tussen beide gemeenten.

De eindrapporten van de Bouwmeesterscan voor de eerste tien onderzochte gemeenten (Arendonk, Berlaar, Diksmuide, Langemark-Poelkapelle, Ninove, Olen, Overijse, Ronse, Wervik en Zedelgem) zijn vanaf vandaag te raadplegen op de website van de Vlaamse Bouwmeester. Burgers en beleidsmakers kunnen zich zo informeren over de vele uitdagingen waar lokale besturen voor staan in de evolutie naar een toekomstbestendige leefomgeving.

Gemeentelijke Basisschool De Stap zet op zaterdag 11 mei 2019 van 14 tot 17 uur de deuren open. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de klassen!

Je kan je ook al inschrijven voor het volgende schooljaar.

Van 25 tot 31 maart 2019 is het nationale Geldweek. Tijd dus om even stil te staan bij je inkomsten en uitgaven. Omgaan met geld is namelijk cruciaal om niet in financiële problemen te geraken.

Wikifin.be, de portaalsite die gratis onafhankelijke, betrouwbare en handige informatie ter beschikking stelt, stelde naar aanleiding van deze Geldweek drie handige filmpjes samen.

Hoe behoud ik overzicht over mijn inkomsten en uitgaven?

Wist je dat je vanaf februari de verslaggeving van de gemeentelijke bestuursorganen kan raadplegen?

Hoe dan?

Op woensdag 20 maart 2019 organiseren de onderwijsvakbonden een staking. Ook bij GBS Heikant en GBS Centrum zullen de meeste leerkrachten hieraan deelnemen. Omdat de opvang van de kinderen hierbij niet verzekerd kan worden, heeft de school besloten om die dag de deuren te sluiten. Daardoor zullen de lessen die dag niet kunnen doorgaan.

Heb je stormschade opgelopen op zondag 10 maart? Gan dan langs bij je verzekeringsagent en meld dit ook bij de gemeente voor 5 april. Het gemeentebestuur verzamelt alle info en bezorgt die nadien aan het Rampenfonds, dat de storm nadien eventueel kan erkennen als natuurramp.

Heb je schade geleden? Onderneem dan zeker volgende acties:

- Maak melding bij je verzekeringsagent

- Documenteer uitvoerig de schade (oplijsting, foto's, beschrijving, aankoopfacturen, ...)

Elke dag opnieuw staan de begeleiders van BKO Roefels klaar om zich mee over onze kinderen te ontfermen. In zowel BKO Berlaar-Centrum als BKO Berlaar-Heikant vangen zij met veel enthousiasme tientallen kinderen op.

Ieder jaar zorgt de organisatie Euro-Children ervoor dat kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie kunnen gaan bij Vlaamse gastgezinnen. Dit jaar zullen er weer ongeveer 25 kinderen verwelkomd worden in Vlaanderen, waarvan 20 voor de eerste maal komen. De kinderen komen uit het zuidoosten van Wit-Rusland, op ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl.

Op vrijdag 15 maart stelt auteur Luc De Keersmaecker, die zelf opgroeide in Berlaar, zijn nieuwe boek De dag van de Diamantprinses voor in de Berlaarse bibliotheek.

Het boek is een literaire thriller en een groot deel van het verhaal speelt zich af in ons dorp tijdens de jaren '70. De titel verwijst naar de jaarlijkse verkiezing van de Diamantprinses (Miss Diamant) in Berlaar.

In het kort: