Nieuws - meest recent

Sinds 2014 kan je aan het onthaal van het gemeentehuis terecht voor de aankoop van Berlaarbons. Dat zijn bons waarmee je aankopen kan doen bij de lokale handelaars. De voorbije jaren werden er meer dan 25 000 bons uitgeschreven, goed voor een bedrag van 125 000 euro.

Na vijf jaar heeft het bestuur ervoor gekozen om de Berlaarbons te vernieuwen. Ze krijgen voortaan een ontwerp aangepast aan de nieuwe huisstijl. De bestaande bons blijven geldig tot de vervaldatum verstreken is.

De gemeente Berlaar is rond onroerend erfgoed een intergemeentelijke samenwerking aangegaan met de gemeenten Nijlen en Heist-op-den-Berg: de intergemeentelijke erfgoeddienst – of kortweg IOED – Berg en Nete.

In 2019 en 2020 zal Berg en Nete zich toeleggen op de waardering van de inventaris bouwkundig erfgoed. Op deze inventaris staan alle beschermde monumenten (herkenbaar aan een blauw-wit of geel-wit schildje op de gevel) en de zogenaamde inventarispanden.

Hopelijk met jou! Op 28 april vindt de 19de editie van Ergoeddag plaats. Om van het programma een succes te maken, zijn we nog op zoek naar getuigenissen van vrouwen die de oorlog (bewust) hebben meegemaakt.

Ben jij die persoon en wil jij jouw verhaal vertellen? Of ken je iemand die hier geknipt voor is? Neem dan contact op met de dienst Vrij Tijd via 03 410 19 00 of vrijetijd@berlaar.be.

Vanaf één januari 2019 nam Vlaanderen de uitbetaling van de kinderbijslag over. De kinderbijslag wordt omgevormd en heet voortaan het Groeipakket.

Vijf organisaties zullen er voor zorgen dat gezinnen hun Groeipakket tijdig en correct (blijven) ontvangen. Het gaat om Infino, Kidslife Vlaanderen, MyFamily, Parentia en FONS.

Op groeipakket.be vind je meer informatie. Je kan echter ook langskomen op het spreekuur in het gemeentehuis (Markt 1, 2590 Berlaar), telkens van 13.30 tot 16.30 op volgende dagen:

Op zondag 31 maart 2019 organiseert de gemeentelijke basisschool Heikant
de jaarlijkse restaurantdag in zaal Familia in Berlaar-Heikant. 

Vanaf 10 december 2018 geldt er een nieuw reglement voor de warme maaltijden van het OCMW.

Een warme maaltijd bestaat uit soep en een hoofdgerecht. Het hoofdgerecht omvat aardappelen of rijst, vlees of vis, groenten en saus. Dieetmaaltijden zijn ook mogelijk.

Om in aanmerking te komen voor deze maaltijden behoor je tot volgende doelgroep:

1. Je bent ouder dan 65 jaar én niet of onvoldoende in staat om zelfstandig te koken.
2. Je woont in Berlaar.

Momenteel gelden volgende tarieven:

Wordt een klein klusje moeilijker uit te voeren? Of heb je moeite om iemand te vinden die kleine klusjes, in en rond je woning, uit kan voeren voor een betaalbare prijs? Misschien kan je dan wel gebruik maken van de klusjesdienst van het lokaal bestuur!

 

Vanaf  12 november 2018 geldt er een nieuw reglement voor de klusjesdienst. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst behoor je tot volgende doelgroep:

Op Open Monumentendag staat onroerend erfgoed centraal. We gaan voor een divers programma. Van kastelen, fabrieken, privéwoningen en ander bouwkundig erfgoed tot historische landschappen, varend erfgoed en archeologische sites die op die dag de deuren gratis openstellen voor iedereen.

 

Op zaterdag 2 februari 2019 is iedereen welkom op een feestelijk leesmoment in de Berlaarse bibliotheek. Nona Mama Sonia stelt er het samen-lees-boek Het gras is groener aan de overkant voor. Dat is een boek dat je kan voorlezen aan kleuters en beginnende lezers, die zelf de tekstballonnen kunnen lezen.

We starten om 11 uur. Na een inleiding door Geert Van Hoof, algemeen directeur van Scholengroep 5, volgt er een receptie en start het leesmoment.

Lees meer op www.artrouve.be/hetgrasisgroener.

Van maandag 21 januari tot en met vrijdag 1 februari 2019 vinden er werken plaats op het kruispunt van de Legrellestraat met de Markt. De restanten van de woningbrand van 15 augustus worden er verder afgebroken en opgeruimd.

Volgende verkeersmaatregelen zijn tijdens de werken van toepassing: