Nieuws - meest recent

De Kempen hebben een bijzonder rijk sportverleden. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart bundelen de gemeente Berlaar en erfgoedcel Kempens Karakter het sporterfgoed uit de regio in een boeiende tentoonstelling.

Herbeleef de prestaties van kampioenen als Raymond Ceulemans, René Baeten, Rik Van Looy, Fons Van Brandt, Jos Huysmans, Herman Vanspringel of Bart Wellens. En ontdek de vele disciplines waarin onze plaatselijke sporthelden uitblonken: van wielrennen en voetbal tot boksen, turnen en duivensport.

Elk jaar zet de Berlaarse sportraad de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar in de kijker. Ze reiken dan de Trofee voor Sportverdienste en de Trofee voor Bijzondere Sportprestatie uit.

Op dinsdag 25 september organiseerden de Berlaarse sportdienst, de sportraad, Heilig Hart van Maria Berlaar en Atletiekclub Lierse hun jaarlijkse scholenveldloop. De leerlingen van de Berlaarse scholen namen het dan tegen elkaar op in enkele spannende loopwedstrijden.

Op de schoolterreinen van het Heilig Hart van Maria in de Sollevelden werd op dinsdag 25 september om 8.30 uur het startschot gegeven van de jaarlijkse scholenveldloop. In totaal gaven 1900 lopers het beste van zichzelf. De scholenveldloop in Berlaar is daardoor één van de grootsten van de provincie.

Op zondag 12 augustus organiseert de dienst Vrije Tijd i.s.m. KLJ Berlaar de negende editie van Balder Kubb.

Dat is een toernooi voor kubbploegen van drie tot zes personen. Het toernooi vat aan om 13 uur en vindt plaats op de voetbalterreinen van FC De Weerdt (Liersesteenweg 350). De deelnameprijs bedraagt 20 euro per ploeg. Inschrijven kan via mail naar kubb@kljberlaar.be.

 

Op woensdag 29 augustus 2018 organiseert het Distributiecentrum Wisselstukken de tiende editie van de Baldertocht. Dat is een fiets- en wandeltocht ten voordele van vzw Kinderland.

Deelnemers van de tiende Baldertocht kunnen kiezen voor een ontspannen wandeling van 7, 12, 18 of 26 kilometer of een fietstocht van 25, 50 en 90 kilometer. Je betaalt 5 euro inschrijvingsgeld, maar dat bedrag gaat integraal naar vzw Kinderland, het Berlaarse centrum dat gezinnen met kinderen begeleidt en ondersteunt in moeilijke periodes.

LET OP: deze sportdag is geannuleerd. De sportdag op 3 april vindt dus niet plaats.

1603

Voor heel wat sportende inwoners was 2017 opnieuw een succesvol jaar. De kampioenenhulde is het uitgelezen moment om hen daarvoor nog eens extra in de bloemetjes te zetten.

Om tijdens deze viering niemand over het hoofd te zien, hebben we jouw hulp nodig. Sportievelingen of teams die een kampioenstitel behaald hebben en sportievelingen die een uitzonderlijke (extra)sportieve prestatie leverden, komen in aanmerking om gehuldigd te worden.

Alle kandidaturen kunnen nog tot en met maandag 15 januari 2018 ingediend worden bij de dienst Vrije Tijd.

Op de schoolterreinen van het Heilig Hart van Maria in de Sollevelden werd op dinsdag 26 september om 8.30 uur het startschot gegeven van de jaarlijkse scholenveldloop. Dat zijn enkele spannende loopwedstrijden, georganiseerd door de sportdienst, de sportraad, AC Lierse en het Heilig Hart van Maria.

De dienst Vrije Tijd van Berlaar is op zoek naar lesgevers en lesgeefsters voor sport-na-school (SNACK).  Dat lesuurtje vindt plaats in de Berlaarse basisscholen (zowel in het centrum als in Heikant), aansluitend op de lesuren (start rond 15.45 uur).

De dag van de activiteit spreken we samen af.  Het thema is meestal omnisport, maar kan wijzigen indien je graag iets anders wil geven. Per trimester is er een lessenreeks van zes tot acht lessen, naargelang de lengte van het trimester en jouw beschikbaarheid.

De vergoeding bedraagt 20 euro per les (vrijwilligersvergoeding).

Op woensdag 30 augustus 2017 organiseert het Distributiecentrum Wisselstukken de negende editie van de Baldertocht. Dat is een fiets- en wandeltocht ten voordele van vzw Kinderland.

Deelnemers van de negende Baldertocht kunnen kiezen voor een ontspannen wandeling van 6, 12, 17 en 25 kilometer of een fietstocht van 25, 50 en 90 kilometer. Je betaalt 5 euro inschrijvingsgeld, maar dat bedrag gaat integraal naar vzw Kinderland, het Berlaarse centrum dat gezinnen met kinderen begeleidt en ondersteunt in moeilijke periodes.