Nieuws - meest recent

Op vrijdag 15 maart stelt auteur Luc De Keersmaecker, die zelf opgroeide in Berlaar, zijn nieuwe boek De dag van de Diamantprinses voor in de Berlaarse bibliotheek.

Het boek is een literaire thriller en een groot deel van het verhaal speelt zich af in ons dorp tijdens de jaren '70. De titel verwijst naar de jaarlijkse verkiezing van de Diamantprinses (Miss Diamant) in Berlaar.

In het kort:

Hoera! Maart komt eraan en maart = jeugdboekenmaand!

Ieder jaar, van 1 tot 31 maart, staat deze maand in het teken van boeken- en leesplezier voor jongeren van 3 tot 15 jaar. Zij kunnen dan het plezier van lezen, voorlezen en illustraties kijken ontdekken aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod.
Het thema is elk jaar anders. Dit jaar staat alles in het teken van vriendschap, want het thema is 'Vrienden voor altijd'!

In de Berlaarse bibliotheek werd onlangs een zelfuitleenbalie geïnstalleerd. Bezoekers kunnen zo zelf de boeken, dvd's, tijdschriften of strips die ze ontlenen inscannen. Op zaterdag 12 januari werd het nieuwe zelfuitleensysteem officieel voorgesteld.

Vanaf januari opent de Berlaarse bibliotheek de deuren voor studerende studenten. Ben je het beu om alleen te studeren?  Thuis geen rustige plek om te leren? Dan kan je, op vaste uren,  in de bibliotheek terecht. De plaatsen zijn wel beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

Reserveer je plaatsje!

Op vrijdag 23 november is de gemeentelijke openbare bibliotheek uitzonderlijk gesloten. Op donderdag 22 november en zaterdag 24 november kan je er wel terecht.

De jaarlijkse verwendag is de dag waarop bibliotheek Berlaar de bezoekers extra in de bloemetjes zet voor hun trouwe bibliotheekbezoeken doorheen het jaar. Het is ook een goed moment voor nieuwe bezoekers om voor het eerst met de bibliotheek kennis te maken.

Zaterdag 20 oktober 2018, van 9.30 tot 12 uur. Iedereen van harte welkom, kom zeker onze versgebakken Luikse wafels proeven!

De Berlaarse bibliotheek schakelt dit jaar over op een zelfuitleensysteem. Daarbij kunnen ze nog enkele helpende handen gebruiken.

Interesse in de bib en zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Engageer je dan als vrijwilliger en laat de werking een open boek voor je worden. Neem contact op met Gert Maris, 03 482 45 58 of bibliotheek@berlaar.be.

Wie een stamboom wil samenstellen of geïnteresseerd is in genealogie, kan daarvoor de registers van de Burgerlijke Stand raadplegen. In Berlaar doe je dat voortaan in de bibliotheek en niet langer in het gemeentehuis.

De jaarlijkse verwendag is de dag waarop de Berlaarse bibliotheek de bezoekers extra in de bloemetjes zet voor hun trouwe bibliotheekbezoeken doorheen het ganse jaar. Het is ook een goed moment voor nieuwe bezoekers om voor het eerst met de bibliotheek kennis te maken.

De bib trakteert namelijk met lekkere koffiekoeken en een lekker kopje koffie. Het team van Bibliotheek Berlaar verwacht jullie!

Zaterdag 14 oktober 2017, van 9.30 tot 12 uur.

Iedereen is van harte welkom!