Vier bijkomende trajectcontroles voor Berlaar, aangepast snelheidsregime in de Stationsstraat

Het lokaal bestuur van Berlaar zal in samenwerking met lokale politiezone Berlaar-Nijlen in het voorjaar van 2024 vier nieuwe trajectcontroles uitrollen. Op de Liersesteenweg wordt in 2023 al een trajectcontrole voorzien, vanaf 2024 komen er ook ANPR-camera’s in de Stationsstraat, de Itegembaan, de Melkouwensteenweg en de Smidstraat.

De trajectcontroles moeten helpen om de geldende snelheidsbeperkingen verder af te dwingen. Door op de belangrijkste invalswegen camera’s te plaatsen, hebben ze een positief effect op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid van het hele dorp.

In de schoolomgeving van de Pastorijstraat staat momenteel al een flitscamera, aan de Liersesteenweg gold er al trajectcontrole. De vier nieuwe camera’s komen op de Itegembaan, in de Melkouwensteenweg, in de Smidstraat en in de Stationsstraat en moeten tegen de lente van 2024 operationeel zijn.

De lokale politiezone en het lokaal bestuur hopen zo weinig mogelijk boetes te moeten uitschrijven, maar willen vooral dat de maximumsnelheid gerespecteerd wordt. De ANPR-camera’s helpen verder ook bij politionele taken, zoals het opsporen van niet-gekeurde, niet-verzekerde of gestolen voertuigen. 

Maximumsnelheid in Stationsstraat van 50 naar 30 km per uur

Vanaf 1 januari 2024 wordt de maximumsnelheid in de Stationsstraat verlaagd naar 30 km per uur. Omdat het een belangrijke verbindingsweg is richting station en het nieuwe Hoppinpunt zijn er veel zwakke weggebruikers op pad. Op de rijbaan werden er daarom al brede fietssuggestiestroken aangebracht, vanaf het nieuwe jaar geldt er nu dus ook een nieuw snelheidsregime.

Gepubliceerd op 05/12/2023