Kennisgeving MER-plan BVR Extern Salderen

Departement Omgeving, afdeling SIDO heeft de procedure opgestart voor het opstellen van het plan-MER voor het BVR Extern Salderen.  Het Team Omgevingseffecten verklaarde de kennisgeving/ontwerp-MER van dit dossier volledig op 27.03.2024. De periode van terinzagelegging van de kennisgeving loopt van 5 april tot en met 3 juni 2024. 

De PDF met de kennisgeving kan je hier vinden. De documentatie ligt ook ter inzage bij dienst omgeving, Markt 1 te 2590 Berlaar en is raadpleegbaar na afspraak via publiekeruimte@berlaar.be.

Opmerkingen van het publiek op deze kennisgeving

De bevolking kan tot en met 03/06/2024 opmerkingen bezorgen:

Beslissing over de inhoud van het plan-MER

Na de terinzagelegging zal het Team Mer een beslissing nemen over de inhoud van het plan-MER, de bijzondere richtlijnen voor het opstellen van het plan-MER en de opstellers van het plan-MER. Hierbij houden we rekening met de opmerkingen gemaakt door de adviesinstanties, de betrokken provincies, steden en gemeenten en de bevolking.

Op basis van de opgestelde richtlijnen zal de erkende MER-coördinator en het team van medewerkers het ontwerp-MER opstellen. Het ontwerp van plan  zal nadien samen met het ontwerp van plan-MER in openbaar onderzoek gaan. Gelijktijdig zullen dan ook alle adviesinstanties opnieuw om advies gevraagd worden.  

Gepubliceerd op 02/04/2024