Wegenwerken en omleidingen

Seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

Infrabel voert momenteel vernieuwingswerken uit aan de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot. Er wordt gewerkt met een mobiele werf, waardoor de werken stelselmatig opschuiven en er dus niet telkens op dezelfde plaats wordt gewerkt.

Alle informatie over deze werken kan je vinden op de website van Infrabel.

Kardinaal Cardijnplein - Heideroosstraat - Melkouwensteenweg

Van donderdag 20 september tot en met donderdag 11 oktober vinden er een aantal voorbereidende werken plaats voor de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein.  Van 1 tot en met 11 oktober zal de Heideroosstraat daardoor worden afgesloten voor alle verkeer. Het betreft hier werken aan de nutsleidingen, nog niet de start van de heraanleg zelf.

De heraanleg zelf start vermoedelijk pas eind 2018/begin 2019 en wordt zo georganiseerd dat Heikermis 2019 op het plein kan plaatsvinden. De werken met betrekking tot de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein zal je kunnen volgen op www.berlaar.be/kardinaalcardijnplein.

Rameyendreef

Op 24 september starten er werken aan de Rameyendreef. Het weggetje naast het Hof van Rameyen, richting wiggelbruggetje, krijgt dan een nieuwe verharding. Tijdens deze werken, van 24 tot en met 28 september, is de dreef afgesloten voor alle verkeer (inclusief fietsers). Voor fietsers is er een omleiding voorzien via Netedijk/Bevelsesteenweg/Gestelsesteenweg/Rameyenstraat.

Hertstraat

Vanaf 24 september tot en met 30 november worden de bermen naast de rijbaan in de Hertstraat heraangelegd. Zij krijgen een verharding in kassei. Tijdens de werken wordt de rijbaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer.

Er is een omleiding in beide richtingen voorzien via Itegembaan/Heibergstraat/Bevelsesteenweg.

Smidstraat

Vanaf donderdag 27 september vinden er in de Smidstraat, tussen het kruispunt met de Meistraat en het kruispunt met de Markt, enkele herstellingswerken aan voet- en fietspad plaats. De werken nemen ongeveer 4 werkdagen in beslag.

Het gaat om een aantal kleinere, algemene werken. Alleen ter hoogte van huisnummers 1 en 3 vindt er een iets grotere aanpassing plaats. Om die aanpassing vlot te laten verlopen, wordt de rijbaan ter hoogte van deze werken afgesloten.

De Smidstraat blijft toegankelijk via het kruispunt met de Meistraat. Hou wel de signalisatie goed in het oog, want op sommige plekken geldt er een parkeerverbod.

Asfalteringswerken

Op 22 oktober start een nieuwe ronde van asfalteringswerken in onze gemeente. Volgende straten komen daarbij aan bod: Itegembaan (tussen Markt en Bosstraat), Rameyenstraat/Gestelsesteenweg (ook op grondgebied Heist-op-den-Berg), Smidstraat (tussen Meistraat en Markt), Merelstraat, Alflaar en Brandestraat (tussen N10 en grens met Lier).

Over de geldende verkeersmaatregelen communiceren we zodra de precieze planning volledig vastligt.

Heraanleg Pastorijstraat

De werken met betrekking tot de heraanleg van de Pastorijstraat zal je kunnen volgen op www.berlaar.be/pastorijstraat.