Wegenwerken en omleidingen

Aarschotsebaan

Van maandag 30 juli tot en met vrijdag 17 augustus vinden er werken plaats ter hoogte van Aarschotsebaan 54. Daar wordt een woning afgebroken.

Om deze werken in goede banen te leiden, wordt er ter hoogte van de werken tijdelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd in de richting van Koningshooikt (Lier).

Tijdens deze werken voert AWV (Agentschap voor Wegen en Verkeer) op enkele plekken ook herstellingen uit aan het fietspad.

Kokkina Colora

Op woensdag 22 augustus vindt in het centrum van Berlaar Kokkina Colora plaats. Net als bij de optredens van de Zomer van Balder wordt de rijbaan voor het gemeentehuis na de wekelijkse markt op woensdag (12 uur) afgesloten voor het verkeer.

Liersesteenweg

Van maandag 6 tot en met vrijdag 17 augustus voert Eandis werken uit op de Liersesteenweg (tussen de spooroverweg en Klets). Tijdens deze werken wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd tussen Klets en Bastijnstraat in de richting van Lier.

Liersesteenweg

Van vrijdag 10 augustus om 18 uur tot zaterdag 11 augustus om 8 uur wordt de Liersesteenweg ter hoogte van voetbalterrein FC De Weerdt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er vindt dan een evenement plaats.

Op het gedeelte tussen Bastijnstraat en Spreet mogen dan alleen lijn- en fuifbussen en de hulpdiensten door. Volg de voorziene omleiding.

Ronde van de Hei

Van maandag 20 tot zaterdag 25 augustus organiseert Chiro Heikant opnieuw de Ronde van de Hei. Om alles in goede banen te leiden, gelden er enkele tijdelijke verkeersmaatregelen.

- maandag 20 augustus van 17 tot 22 uur: verboden toegang in beide richtingen in de Melkouwensteenweg, vanaf het kruispunt met de Heidestraat tot en met de spoorwegovergang.

- woensdag 22 augustus van 17 tot 22 uur: verboden toegang in beide richtingen in de Leemputten, vanaf het kruispunt met de Kegelstraat tot het kruispunt met de Houwstraat, en in de Kegelstraat, vanaf het kruispunt met de Leemputten tot en met het kruispunt van de Kattegracht. Het Schuttershof blijft afgesloten tot donderdag 23 augustus om 2 uur.

- op zaterdag 25 augustus van 17 tot 3 uur: verboden toegang in beide richtingen in het Heikanthof, vanaf het kruispunt met de Kegelstraat.

Hertstraat

Vanaf september worden de bermen naast de rijbaan in de Hertstraat heraangelegd. Zij krijgen een verharding in kassei. Tijdens de werken wordt de rijbaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners mogen wel door, tussen 17 en 7 uur.