Wegenwerken en omleidingen

Seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

Infrabel voert momenteel vernieuwingswerken uit aan de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot. Er wordt gewerkt met een mobiele werf, waardoor de werken stelselmatig opschuiven en er dus niet telkens op dezelfde plaats wordt gewerkt.

Alle informatie over deze werken kan je vinden op de website van Infrabel.

Kardinaal Cardijnplein - Heideroosstraat - Melkouwensteenweg

De heraanleg zelf start vermoedelijk pas eind 2018/begin 2019 en wordt zo georganiseerd dat Heikermis 2019 op het plein kan plaatsvinden. De werken met betrekking tot de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein zal je kunnen volgen op www.berlaar.be/kardinaalcardijnplein.

Hertstraat

Vanaf 24 september tot en met 30 november worden de bermen naast de rijbaan in de Hertstraat heraangelegd. Zij krijgen een verharding in kassei. Tijdens de werken wordt de rijbaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer.

Er is een omleiding in beide richtingen voorzien via Itegembaan/Heibergstraat/Bevelsesteenweg.

Asfalteringswerken

Op 22 oktober start een nieuwe ronde van asfalteringswerken in onze gemeente. Volgende straten komen daarbij aan bod: Itegembaan (tussen Markt en Bosstraat), Rameyenstraat/Gestelsesteenweg (ook op grondgebied Heist-op-den-Berg), Smidstraat (tussen Meistraat en Markt), Merelstraat, Alflaar en Brandestraat (tussen N10 en grens met Lier).

De volgende planning ligt al vast:

- de werken in de Lindenweg (fietsverbinding) starten op vrijdag 9 november 2018

- de Itegembaan (tussen de Markt en de Hertstraat) is aan de beurt vanaf maandag 12 november tot en met woensdag 14 november 2018

- de Brandestraat, tussen N10 en Lier, komt aan bod van 15 november tot 10 december 2018 (bewonersbrief aannemer)

- de Smidstraat, tussen Meistraat en Markt, wordt onder handen genomen van 22 tot 27 november (bewonersbrief aannemer - aanvullende brief). Tijdens deze werken is er tweerichtingsverkeer toegestaan in de kleine Doelstraat, de paaltjes ter hoogte van het Walter Luytenplein en Winterhof worden weggehaald.

- de werken in Alflaar vinden plaats van 22 november tot 3 december 2018 (bewonersbrief aannemer)

Tijdens de werken is plaatselijk verkeer mogelijk, fietsers zijn ook toegestaan. Alleen op de dag dat de nieuwe asfaltlaag geplaatst wordt, is de rijbaan tijdelijk niet toegankelijk. Bewoners worden daarover verder op de hoogte gehouden door de aannemer.

Itegembaan

Van 26 november tot en met 30 november worden er leidingen geplaatst in de Itegembaan (gedeelte tussen Constant Verhulststraat en Itegembaan). Tijdens deze werken is alleen plaatselijk verkeer toegestaan.

Heraanleg Pastorijstraat

De werken met betrekking tot de heraanleg van de Pastorijstraat zal je kunnen volgen op www.berlaar.be/pastorijstraat.

 

Markt 2
2590
Berlaar
03 410 19 00
Gesloten
09:00 - 12:15
Alles weergeven