Week van de Opvoeding 2020

Opgelet! Wegens de strenge maatregelen die gelden voor de bestrijding van COVID-19 werden de activeiten tijdens de Week van de Opvoeding geannuleerd.

 

De Week van de Opvoeding (van 16 tot 23 mei) zet elk jaar opvoeden en ouderschap in de kijker. Met een thema dat leeft in de gezinnen en harten sneller doet slaan. 1.234 mensen brachten hun stem uit op hun favoriete thema op de website van Expoo (https://www.expoo.be/). Met 38,1% van de stemmen is 'Opvoeden is geen (wed)strijd' de duidelijke winnaar!

Expoo omschreef het als volgt in de poll:

 

De eerste, de beste. De grootste, de knapste. De slimste, de braafste.

 Van borstvoeding tot rapporten, van de eerste stapjes tot de ideale partner, van verantwoorde en mooie lunches tot elke match aan de zijlijn staan: we trappen soms in de valkuil van de competitie. Successen worden gedeeld op sociale media; als het moeilijk gaat, blijft het stil.

 Als ouder doe je je uiterste best om je kind te geven wat het nodig heeft. In het ritme van je kind en op de manier die bij jouw gezin past. Haal de wedstrijd uit het opvoeden en wees mild voor jezelf, voor de ouders om je heen en voor je kind. Zo creëer je verbinding en begrip.

 

Ook in Berlaar gaan we met ons Huis van het Kind aan de slag met dit thema. Hou onze website en Facebook-pagina in het oog, of contacteer ons via huisvanhetkind@berlaar.be

Tot snel!

Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina voor het Huis van het Kind.