VK Tegelwippen: vraag de gratis Tegeltaxi aan

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 doen we opnieuw mee met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Daarbij breken steden en gemeenten zoveel mogelijk tegels uit en vullen de vrijgekomen ruimte met groen. Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier!

Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor- achter- of geveltuin. Vanaf 21 maart geef je die in via de tegelteller op de website vk-tegelwippen.be. Onze gemeente heeft zich alvast aangemeld en doet mee. Jij ook? Samen gaan we voor de hoofdprijs!

Bekijk hier de spelregels

Wat kunnen we winnen?

Tijdens de campagne wordt elke maand uit de inzendingen van die maand een leuk initiatief geselecteerd en beloond met een sponsorpakket. Aan het einde van de campagne wordt er een prijs uitgereikt aan:

  • de gemeente met het hoogste aantal gewipte tegels;
  • de winnaar per categorie van gemeenten (kleine/middelgrote/grote gemeenten);
  • de winnaar in elke derby/poule.

Elke prijs heeft een circulair karakter (hergebruik van de tegels) en heeft zijn plaats in het openbaar domein, zodat de hele gemeente ervan kan meegenieten.

Inspiratie

Tegeltaxi

Om je te helpen vergroenen kan je gebruik maken van de gemeentelijke Tegeltaxi. Die werd speciaal voor het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen in het leven geroepen en haalt gratis de gewipte tegels bij je thuis op.
Opgelet: bij de aanvraag van de taxi dien je een foto van voor de werken toe te voegen, zo kunnen we controleren of de uitgebroken tegels verband houden met het VK Tegelwippen.

Vraag de Tegeltaxi hier aan

Meer weten?
vk-tegelwippen.be.

 

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

    

 

Zie ook