Nieuws - meest recent

Op zondag 24 februari kon er in onze streek weer heerlijk gewandeld worden. Tijdens de winterwandeling van vorig jaar waren de weergoden ons al gunstig gezind, maar kwam de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt. Dit jaar was het ook prachtig weer en konden we, met deze uitzonderlijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, zelfs een echt “lentegevoel’ waarnemen.

De winter is hét seizoen bij uitstek om je wandelschoenen aan te trekken. Heerlijk genieten van de knisperige koude en onderweg of achteraf weer zalig opwarmen met een glaasje of wat lekkers. Op zondag 24 februari kan je weer deelnemen aan een heerlijke wandeling in Berlaar en Nijlen.

De mooie zomer van 2018 is ondertussen voorbij en koning winter komt eraan. Maar of het nu regent, vriest of sneeuwt, wandelen kan altijd wel. Dat vinden ze bij Kempens Karakter ook, daarom staat er dit jaar een nieuwe reeks winterwandelingen op het programma.

Op zondag 25 februari 2018 was het ijskoud, maar ook compleet wolkeloos. Een gunstig weertje dus voor de 589 wandelaars die deelnamen aan de jaarlijkse winterwandeling van Berlaar en Nijlen.

De kantine van KFC Bevel was dit jaar de vertrekplaats. De wandelaars begonnen daar aan een prachtige route. Het afwisselende landschap, dat letterlijk in een goed daglicht werd geplaatst, tussen Berlaar en Nijlen zorgde regelmatig voor een 'wow'-effect. De deelnemers waren het unaniem eens: het was puur genieten!