Nieuws - meest recent

Van 18 tot 25 november organiseerden de Seniorenraad en de dienst Vrije Tijd samen met verschillende organisaties een geslaagde Seniorenweek, gevuld met informatie, animatie en ontspanning. Een fotoverslag!

Tijdens de Seniorenweek konden 55-plussers onder meer genieten van een Plusparty, een infosessie over smartphones, een filmnamiddag, een infosessie over ‘Het Nieuwe Bewegen’ en een open seniorenraad.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

In het voorjaar organiseren de dienst Vrije Tijd en de bibliotheek opnieuw een reeks taallessen Spaans. In 10 sessies leer je de beginselen van de Spaanse taal. 

Van 19 tot en met 25 november is het weer Week van de Senior. Ook in Berlaar slaan de seniorenraad en de dienst Vrije Tijd weer de handen in elkaar. 

Op dinsdag 3 juli brachten 260 Berlaarse 55-plussers een bezoek aan Genk. Verdeeld over vijf bussen vertrokken ze vanuit Berlaar-Centrum, Berlaar-Heikant of Berlaar-Station op daguitstap.

Bij de aankomst in Genk startte de dag met een kopje koffie of thee en een stukje cake in Elysee Feestzalen. Nadien stond er een bezoek aan mijnsite C-mine op het programma. De deelnemers kregen er een rondleiding in het Energiegebouw en de ondergrondse gangen van de mijn. Boven, op 15 of 60 meter hoogte, kregen ze een panoramisch zicht over Genk.

Op dinsdag 29 mei genoten meer dan 100 Berlaarse senioren van de jaarlijkse Sporteldag. Na een mooie wandel- of fietstocht in de voormiddag kwamen ze terug op krachten met een broodjesmaaltijd.

In de namiddag konden de deelnemers kiezen uit: petanque, kubb, line dance, een sessie rugscholing en fitheidstesten van Sport Vlaanderen. Met dank aan: WTC Berlaar, TC Nete, WSV Berchlaer, petanqueclub ’t Stapveld, Riverside Hill Dancers en praktijk Kine74.

Op 21 september staat het jaarlijkse seniorenfeest weer op het programma. Inschrijven is verplicht en moet gebeuren voor 7 september.

Je mag je verwachten aan muziek en magie met Michael Lanzo, PC Brown en Koen Bossuyt. Filip D’haeze voorziet de presentatie.

We starten om 12 uur in de sporthal (Pastorijstraat 62).

Programma:

11.30 uur – Deuren open

12.30 uur – Maaltijd

13.30 uur – Optredens

14.30 uur – Taart of fruitsla

Op dinsdag 3 juli vertrekken we om 7.30 uur met de Berlaarse 55-plussers op daguitstap.

Het programma bestaat uit de heen- en terugreis, een bezoek aan C-mine en het eten. Dit jaar hebben we maar één programma. Je kan ervoor kiezen om in de namiddag nog een geleide wandeling te volgen of zelfstandig de stad in te trekken.

Tussen 20 en 25 november is het weer Week van de Senior. De Vlaamse Ouderenraad moedigt dit jaar alle ouderenverenigingen en –organisaties aan om initiatieven te nemen die mensen verbinden. Ook in Berlaar slaan de seniorenraad en de dienst Vrije Tijd weer de handen in elkaar.