Nieuws - meest recent

Gemeentelijke Basisschool De Stap zet op zaterdag 11 mei 2019 van 14 tot 17 uur de deuren open. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de klassen!

Je kan je ook al inschrijven voor het volgende schooljaar.

Op woensdag 20 maart 2019 organiseren de onderwijsvakbonden een staking. Ook bij GBS Heikant en GBS Centrum zullen de meeste leerkrachten hieraan deelnemen. Omdat de opvang van de kinderen hierbij niet verzekerd kan worden, heeft de school besloten om die dag de deuren te sluiten. Daardoor zullen de lessen die dag niet kunnen doorgaan.

 

Op zaterdag 16 februari organiseert GBS De Stap haar jaarlijkse smuldag. Hier kan je komen genieten van een spaghetti, vegetarische spaghetti, vol au vent of goulash met frietjes.

Opgelet! De smuldag gaat dit jaar door in de parochiezaal.

Op woensdag 20 februari 2019 organiseert GBS De Stap in Berlaar-Centrum een open klasdag. Alle kindjes die in de loop van het schooljaar kunnen instappen, zijn welkom om een kijkje te komen nemen.

Tijdens de open klasdag in februari kan je van 9 tot 11.30 uur een kijkje komen nemen in de gemeentelijke basisschool van Berlaar-Centrum. Je bent daarbij steeds welkom na telefonisch contact.

GBS De Stap: Pastorijstraat 60, 0499 88 68 39, directie@gemeenteschoolberlaar.be.

 

 

Op zaterdag 16 februari 2019 organiseert gemeentelijke basisschool De Stap een smuldag in de parochiezaal van Berlaar-Centrum (Markt 27).

Fijnproevers kunnen op de smuldag komen genieten van een spaghetti, vegetarische spaghetti, vol-au-vent of goulash met frietjes. Als dessert is er rijstpap of chocomousse. Je betaalt tussen de 10 en de 12 euro voor het gerecht en 2,5 euro voor het dessert.

Voor en na de maaltijd is iedereen bovendien welkom in de bodega.

Op woensdag 20 februari organiseert GBS De Stap een open klasdag voor alle kindjes die in de loop van het schooljaar kunnen instappen. Zij kunnen dan al eens een kijkje komen nemen in hun nieuwe klasje.

Kom je graag eens kijken? Dan ben je altijd welkom tussen 9u en 11.30u.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op de vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

Bij de start van het nieuwe schooljaar zijn er weer heel wat kinderen op de baan. Gemachtigde opzichters helpen kinderen op hun tocht van en naar de school. Zo bouwen ze mee aan een verkeersveilige schoolomgeving.

Om de oversteekplaatsen in de schoolbuurten van onze gemeente voldoende te bemannen, doet het gemeentebestuur een warme oproep naar nieuwe kandidaten. Iedere meerderjarige kan gemachtigd opzichter worden.

Dan ben je bij de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans op de juiste plek. Ook zonder voorkennis of ervaring zijn kinderen ouder dan 8 jaar er van harte welkom.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans is een open kunsthuis en kent een Berlaarse tak voor iedereen die goesting heeft in muziek. Wie zich aan een boeiend artistiek avontuur wil wagen, kan nog tot halverwege september inschrijven voor het schooljaar 2018-2019.

De trekking van de tombola van gemeentelijke basisschool Heikant heeft plaatsgevonden.

Dit zijn de winnende nummers voor het schooljaar 2017/2018:

 

 

Prijzen kunnen tot 29 juni 2018 afgehaald worden in de gemeentelijke basisschool van Berlaar-Heikant.

Gemeentelijke Basisschool Heikant

Aarschotsebaan 60

2590 Berlaar-Heikant