Nieuws - meest recent

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans afdeling Berlaar organiseert op zondag 24 februari het jaarlijkse leerlingen- en leraarsconcert. Iedereen is om 10.30 uur van harte welkom in de refter van gemeentelijke basisschool De Stap.

Leerlingen en leerkrachten brengen tijdens het concert diverse muziekstukken. Een echte aanrader om het jonge en Berlaarse muzikale talent eens aan het werk te horen.

De toegang is gratis, iedereen is welkom!

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Op woensdag 5 december kwam de Sint langs in Berlaar. Om zijn verjaardag te vieren, deed hij een beroep op zijn trouwe helpers en clown Rocky.

Meer dan 200 kinderen genoten zo van een interactieve meespeelshow vol leuke spelletjes, gekke dansjes en herkenbare Sinterklaasliedjes.

Na afloop mochten ze nog met de Sint op de foto.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Buitenschoolse kinderopvang Roefels wordt ondergedompeld in een winterlandschap tijdens de kerstvakantie.

De opvang is open op maandag 24 december tot 17 uur en op donderdag 3 en vrijdag 4 januari 2019 (gewone openingsuren).

De online inschrijvingen starten op maandag 26 november. Vanaf 20 december kan er ook aan het onthaal worden ingeschreven. Je kind moet eerst geregistreerd worden alvorens je online kan inschrijven.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Op woensdag 14 november gaat de dienst Vrije Tijd ijsschaatsen. En jij kan mee!

Ben je tussen de 6 en de 12 jaar of zit je op de lagere school? Dan kan je samen met ons de ijspiste in Heist-op-den-Berg verkennen.

Om deel te nemen, betaal je 5 euro. Daar is het vervoer bij inbegrepen. Er is een op- en afstapplaats voorzien in sporthal ’t Stapveld (om 13.15 en 16.30 uur) en op het Kardinaal Cardijnplein (om 13.30 en 16.15 uur).

De bus is vol dus inschrijven is niet meer mogelijk.

0912

Op zondag 9 december wordt sporthal ’t Stapveld opnieuw omgetoverd tot een speelparadijs. De dienst Vrije Tijd organiseert dan weer een kleuterinstuif. Alle kleuters kunnen zich er tussen 14.30 en 16.30 uur komen uitleven.

Springkastelen, bouwdozen, fietsjes, steps, wesco-blokken, … De sporthal wordt omgebouwd tot een speelparadijs. Kleuters kunnen er samen met hun ouders op ontdekkingsreis komen.

De ouders zijn verplicht om met sportschoeisel of blootsvoets de sporthal te betreden. De kleuters dragen best gymschoenen die makkelijk aan- en uitgaan.

Op woensdag 5 december komt Sinterklaas, samen met zijn helpers, opnieuw naar Berlaar. Vier jij mee de verjaardag van de Sint?

Alle kindjes zijn vanaf 13.30 uur van harte welkom in de Petruszaal van OC Ballaer (Markt 27). Om 14 uur start clown Rocky met de Sinterklaasshow, die een 75-tal minuten zal duren. Verwacht je aan een interactieve meespeelshow vol leuke spelletjes, gekke dansjes en herkenbare Sinterklaasliedjes.

Tijdens de kerstvakantie is buitenschoolse kinderopvang Roefels open op maandag 24 december van 6.45 tot 17 uur en op donderdag 3 en vrijdag 4 januari van 6.45 tot 18.30 uur. Tijdens de vakantie worden er leuke activiteiten gedaan en staat spel en plezier centraal.

Je kan alleen inschrijven als je kind al geregistreerd is bij de opvang. Vanaf maandag 26 november om 8 uur tot en met woensdag 19 december om 8 uur kan je jouw kind online inschrijven. De werkwijze staat vermeld op de website: https://roefels-berlaar.foxi.be.

Speelplein Kriebels nam gisteren afscheid van de speeltoestellen en de oude indeling van het speelterrein. Het einde van de zomerwerking betekent namelijk de start van een nieuw leven voor het terrein, dat vanaf september wordt heraangelegd als openbare speelruimte.

Om de werking van Speelplein Kriebels te kunnen blijven garanderen, kocht het gemeentebestuur het terrein aan de Ballaarweg in 2015 aan. In een volgende stap wil het dat terrein nu als openbare speelruimte inrichten.

In september gaat het nieuwe schooljaar van start. De kinderen trekken dan elke dag weer naar school en aan de schoolpoorten zorgt dat voor heel wat verkeer. Om alle leerlingen veilig van en naar school te laten stappen en trappen, houdt de lokale politie Berlaar-Nijlen een oogje in het zeil.

Ouders: veiligheid begint bij jullie

Op vrijdag 19 oktober is het weer Dag van de Jeugdbeweging. Het gemeentebestuur trakteert dan alle jongeren die in het uniform van hun jeugdbeweging op pad zijn op een gratis ontbijt. Je kan terecht op het marktplein of aan de chirolokalen in Berlaar-Heikant.