Nieuws - meest recent

Heb jij een uniek Korte Keten verhaal? Wil jij lokale producten uit de provincie Antwerpen een gezicht geven? Dan ben jij misschien wel een geboren ambassadeur voor de Korte Keten!

Wat is Korte Keten?

Ook op woensdag 26 december en woensdag 2 januari kan je een bezoekje brengen aan onze wekelijkse woensdagmarkt. Wens je tussen de feesttafels door dus eens je benen te strekken? Kom dan met het hele gezin naar onze gezellige markt.

Op woensdag 26 december verwachten we bovendien bijzonder bezoek, want de Kerstman komt langs. Hij brengt leuke geschenkzakjes en snoepjes mee voor de kinderen. De andere marktbezoekers laten we uiteraard niet in de kou staan. Voor hen is er warme chocolademelk, jenever en cava.

 

 

Het gemeentebestuur voorziet dit jaar weer een afwijking op de verplichte wekelijkse rustdagen voor handelaars.

Berlaarse handelaars mogen daardoor hun handelszaak op onderstaande dagen openen als ze dat willen.

- zondag 9 september 

- zondag 16 september 

- zondag 23 september

- zondag 7 oktober

- zondag 14 oktober

- zondag 9 december

- zondag 16 december

- zondag 23 december

- zondag 30 december

De voorbije jaren organiseerde het gemeentebestuur samen met de lokale handelaars de fietscampagnes ‘Met belgerinkel naar de winkel’ en ‘Zo Dichtblij’ in onze gemeente. In 2018 staat bij de organisatie van Zo Dichtblij echter een ander concept op de planning, waardoor in vele gemeenten, en dus ook in Berlaar, Zo Dichtblij dit jaar niet zal plaatsvinden.

Op woensdag 4 april komt de paashaas naar Berlaar! Tussen 9 en 12 uur bezoekt hij de wekelijkse markt en deelt hij paaseitjes uit aan alle kinderen.

Op woensdag 27 december brengt de Kerstman een bezoekje aan de wekelijkse woensdagmarkt. En hij brengt voor alle aanwezige kinderen een leuk cadeautje mee!

De dienst Lokale Economie voorziet die dag ook een kerstkraampje op de markt, waar marktbezoekers jenever, warme chocomelk, cava en iets om te knabbelen kunnen krijgen.

Het markttrammetje vervoert de bezoekers tussen het gedeelte op het Walter Luytenplein en het gedeelte op de Markt.

Tijdens de werken in de Smidstraat wordt de wekelijkse markt deels verplaatst naar het Walter Luytenplein. Handelaars in de Smidstraat blijven bereikbaar.

Nog zeker tot en met 8 november zal de markt naar deze alternatieve locatie verplaatst worden.

Op vrijdag 22 december 2017 organiseren we voor de tweede maal een kerstshopping met kerstmarkt op en rond het dorpsplein in Berlaar. Het evenement vindt plaats van 18 tot 24 uur. We doen dan ook een warme oproep aan alle verenigingen en scholen van Berlaar om hier aan deel te nemen en een kraampje te plaatsen rond het plein. Maar uiteraard willen we in eerste instantie alle Berlaarse handelaars en verenigingen aanmoedigen om deel te nemen aan de kerstshopping.

Op zondag 17 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 35ste keer de Dag van de Landbouw. Tientallen bedrijfsleiders laten je dan, samen met hun familie, kennis maken met hun werk en producten. In Berlaar kan je terecht bij het melkveebedrijf van Marc Busschots.

Het bedrijf

Het melkveebedrijf van Marc Busschots in de Kijfbossen is al aan zijn derde generatie toe. Marc zet