Nieuws - meest recent

Hopelijk met jou! Op 28 april vindt de 19de editie van Ergoeddag plaats. Om van het programma een succes te maken, zijn we nog op zoek naar getuigenissen van vrouwen die de oorlog (bewust) hebben meegemaakt.

Ben jij die persoon en wil jij jouw verhaal vertellen? Of ken je iemand die hier geknipt voor is? Neem dan contact op met de dienst Vrij Tijd via 03 410 19 00 of vrijetijd@berlaar.be.

Op Open Monumentendag staat onroerend erfgoed centraal. We gaan voor een divers programma. Van kastelen, fabrieken, privéwoningen en ander bouwkundig erfgoed tot historische landschappen, varend erfgoed en archeologische sites die op die dag de deuren gratis openstellen voor iedereen.

 

Ook in 2019 valt er weer heel wat te beleven in onze gemeente. Zo strijken viermaal per jaar de kermiskramen neer op verschillende locaties in Berlaar. Wil je niets missen? Noteer dan alvast volgende data in je agenda:

Op de tweede zondag van september zetten honderden monumenten in Vlaanderen traditioneel hun deuren voor het publiek open. Ook in Berlaar vierden we op zondag 9 september de 30ste editie van Open Monumentendag.

Je kon kennismaken met de schatten van de Sint-Lambertuskerk in Gestel en aansluitend een begeleide toer door Gestel en Berlaar volgen.

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober kan je weer terecht in Slootjenshoeve (Smidstraat 319) om het werk van onze Berlaarse creatieve hobbyisten en kunstenaars te bekijken.

Tijd voor Creativiteit is een originele tentoonstelling die Berlaarse kunstwerken in de kijker plaatst. Op zaterdag ben je welkom van 14 tot 19 uur, op zondag van 10 tot 17 uur.

Op 9 september laat Open Monumentendag je onder meer kennismaken met de schatten van de Sint-Lambertuskerk in Gestel. De deelname is gratis!

Aan de Sint-Lambertuskerk is doorlopend bezoek met een gids mogelijk van 10 tot 17 uur. Je kan daarna ook deelnemen aan een begeleide toer door Gestel en Berlaar in de Ambiance-wagen. De rondrit vertrekt om 10, 12, 14 en 16 uur. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via vrijetijd@berlaar.be.

Herfstavonden kunnen guur en koud zijn, maar vrijdagavond 19 oktober belooft feestelijk en warm te worden. Dan is het immers de Nacht van het Kempens Erfgoed. In 23 Kempense gemeenten kun je deelnemen aan gratis wandelingen en workshops of een kijkje nemen op tentoonstellingen en filmavonden.

Bij alle activiteiten speelt erfgoed de hoofdrol. Een handig overzicht vind je op www.nachtkempenserfgoed.be en in het programmaboekje dat vanaf 9 september bij je lokale bibliotheek, cultuurhuis, toeristisch infopunt of kleinhandelaar ligt.

Op donderdag 30 augustus stellen de foorkramers hun attracties rond de Markt op. Want van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 september kan je de zomervakantie mooi afsluiten op de septemberkermis.

De VZW Ambiance stelt de tent op voor een nieuw concept: “Restaurantdagen met muziek”.

Zaterdag, zondag en maandag kan je er van 17 uur tot 21 uur gezellig eten in een muzikale omkadering:

zaterdag:  2 Tenoren

zondag:  DC Section 

maandag:  Live Music met San

Van vrijdag 6 tot en met dinsdag 10 juli staat Berlaar-Heikant weer vijf dagen lang volledig in het teken van mosseltenten, kermisattracties en verschillende optredens.

De Heikantse verenigingen en zelfstandigen stellen naar goede gewoonte alles in het werk om de kermisattracties te begeleiden met allerhande randactiviteiten en voldoende drank- en eetgelegenheden.

Aan het Dolhuis vond vroeger het multicultureel ontmoetingsfeest Kokkina Colora plaats. Na een korte pauze wordt het festival nieuw leven ingeblazen en kan je het vanaf dit jaar terugvinden op het Berlaarse dorpsplein.

Op woensdag 22 augustus vindt er in het centrum van Berlaar een kruisbestuiving plaats tussen verschillende culturen. Kokkina Colora laat bezoekers er kennismaken met de wereldkeuken en de wereldmuziek.