4de leerjaar A / juf Mien

Ski-workout

Op donderdag 19 december kregen we les van de professionele fitnessinstructeur Koen Dierckx om ons voor te bereiden op de sneeuwklassen. We zijn er klaar voor! Dank u.

Kennismaking met het circus

Op 3 december maakten we kennis met Dennis van Circus Picolini. Hij toonde ons verschillende trucjes. Daarna mochten we zelf proberen. Ook de volgende weken, tijdens de middag, konden we verder oefenen. Zo kunnen we een goede keuze maken om na de kerstvakantie te kiezen en verder te oefenen tegen onze voorstellingen.

Wafels bakken

Op 17 december kregen we hulp van mama’s, papa’s en grootouders om te helpen deeg te maken. Daarmee bakten we wafels om te verkopen voor de warmste week. Bedankt voor de hulp!

Gezelschapsspelletjes spelen

Op 25 november kwamen veel oma’s en opa’s, moekes en vakes naar school om samen met ons gezelschapsspelletjes te spelen. Het werd een gezellige namiddag.

Historische verhalen - toneeltjes

De leerlingen van 5B beëindigden Kijker 1, ons boekje van taal. Dat ging over historische verhalen.

Koken

 

De leerlingen van 5B beëindigden Kijker 2, ons boekje van taal. Dat ging over koken en recepten. Daarom testten we een paar recepten uit. Het was leuk en het was lekker. Ze hebben dat heel goed gedaan.

Muzische Vorming: bewegen met de bal

MUVO: BEWEGEN MET BAL

 

Tijdens deze les probeerden we de bal op een zo origineel mogelijke manier naar onze overbuur te krijgen. Gooien, botsen, rollen,… Het kan op oneindig veel manieren.

Week van de Mobiliteit - 5B

WEEK VAN DE MOBILITEIT

Tijdens de week van de mobiliteit zongen en dansten we op het straplied. Dat was leuk, met de hele school samen.

We oefenden onze vaardigheden op het fietsparcours.

De strapdag startten we met het straplied en een wandeling. Na de middag werd de fietsstraat afgesloten en konden we op straat fietsen, steppen, rollen,…