Wijziging winterwandelen: individueel wandelen gedurende hele maand februari

Ook dit jaar organiseren Pallieterland 2.0 en Kempens Karakter opnieuw een reeks fijne winterwandelingen doorheen de natuur. Van december 2020 tot maart 2021 staan er 9 wandelingen op het programma in de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Olen, Putte, Vorselaar, Berlaar en Nijlen.

Een handige programmabrochure bundelt alle praktische gegevens van de wandelingen. Je vindt hem hier of haalt hem gratis op aan het onthaal van het gemeentehuis (op afspraak).

Fort en heidetocht in Berlaar en Nijlen

Vorig jaar werd de wandeling omwille van het slechte weer omgeleid. De Kesselse Heide met zijn prachtige natuur zoals het vroeger was, werd die dag wegens stormgevaar gesloten. Daardoor miste je enkele prachtige natuurzichten welke nu hopelijk wel aanschouwd kunnen worden. Ontdek het landschap van het Goor en de Steenbeemden tot aan de Kromme Ham. Alle wandelingen passeren het fort van Kessel.

Coronaveilig wandelen

Omwille van de maatregelen kunnen de wandelingen dit jaar niet doorgaan in groepsverband. De winterwandeling in Berlaar die gepland was op 28 februari zal dit jaar dus niet in zijn vaste vorm plaatsvinden, maar zal wél voor jou beschikbaar zijn. Liefhebbers kunnen de wandelingen van 3 en 6 km (volledig verhard) en die van 8, 12 en 15 km (voornamelijk onverhard) nog steeds maken. Niet als evenement, maar als tijdelijk bewegwijzerd traject. Gedurende de hele maand februari zal de bewegwijzering blijven hangen voor al wie de route graag individueel of met z’n bubbel wil verkennen.

Het startpunt van de wandeling vind je aan sporthal De Putting (Grote Puttingbaan 8, 2560 Kessel), waar je ook de mogelijkheid hebt om te parkeren.

Kinderwandeling

Naast bovenstaande routes, stippelt de dienst Vrije Tijd ook een kinderwandeling uit. Die zal vanaf de start van de krokusvakantie beschikbaar zijn. Houd de gemeentelijke communicatiekanalen in het oog voor meer informatie wanneer deze beschikbaar is.

Meer weten?

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 18/05/2020