Winterwandelen in de Kempen

Ook dit jaar organiseren Pallieterland 2.0 en Kempens Karakter opnieuw een reeks fijne winterwandelingen doorheen de natuur. Van december 2020 tot maart 2021 staan er 9 wandelingen op het programma in de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Olen, Putte, Vorselaar, Berlaar en Nijlen.

Een handige programmabrochure bundelt alle praktische gegevens van de wandelingen. Je vindt hem hier of haalt hem gratis op aan het onthaal van het gemeentehuis (op afspraak).

Fort en heidetocht in Berlaar en Nijlen

Vorig jaar werd de wandeling omwille van het slechte weer omgeleid. De Kesselse Heide met zijn prachtige natuur zoals het vroeger was, werd die dag wegens stormgevaar gesloten. Daardoor miste je enkele prachtige natuurzichten welke nu hopelijk wel aanschouwd kunnen worden. Ontdek het landschap van het Goor en de Steenbeemden tot aan de Kromme Ham. Alle wandelingen passeren het fort van Kessel.

Coronaveilig wandelen

Ook de winterwandelingen moeten natuurlijk op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Daarom zullen er enkele maatregelen genomen worden. Zo dienen alle deelnemers genoteerd te worden, vooraf inschrijven voor elke wandeling is dus nodig. Ook de stempelkaart wordt dit jaar achterwege gelaten, wat wil zeggen dat er dit jaar geen wedstrijd aan de wandelingen gekoppeld wordt.

Deelnemen kost 2 euro, kinderen tot 12 jaar gaan gratis mee (tenzij anders vermeld).

Meer weten?

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 18/05/2020