Nieuws - meest recent

Op zaterdag 29 juni organiseert het lokaal bestuur opnieuw het Avondfeest op en rondom het Marktplein. Verenigingen en handelszaken verwelkomen je dan weer aan hun standen.

Het Avondfeest is een braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen bezoekers verwennen met hapjes en drank, koopwaar en informatie. Je mag je ook verwachten aan optredens van Berlaarse verenigingen, straatanimatie, een kidscorner en enkele kermiskramen.

Het lokaal bestuur beseft het belang van beweging en organiseert daarom op regelmatige basis (gratis) sportieve activiteiten voor z’n inwoners.

Fietstocht Sportraad

Op pinkstermaandag organiseert de sportraad traditioneel een familiefietstocht van ongeveer 30 kilometer. Het fietsen gebeurt in groep en op een aangepast tempo. Fietsbegeleiders zorgen voor een veilige rit.

Berlaar is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelnemen aan de campagne ‘10 000 stappen: elke stap telt!’. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Al wandelend ben je niet alleen op weg naar een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel en je slaapt beter. Je zet stapjes naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en autolawaai en je maakt buurten en straten leefbaarder. Zo telt elke stap dubbel en dik!

Stap Berlaar naar de overwinning!

Elke dag krijgen bijna 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, waarvan slechts 7 procent dit overleeft. Nochtans is de kans op overleving 70 procent als het slachtoffer binnen de eerste drie à vier minuten wordt gereanimeerd. Om de overlevingskans van een slachtoffer bij een hartstilstand én de eerstehulp-capaciteiten van de bevolking te vergroten, organiseert Rode Kruis Berlaar in maart en april vijf gratis themalessen over reanimeren en defibrilleren.

Volgens een onderzoek van Caritas Vlaanderen is het voor 1 op de 8 meisjes niet evident om over voldoende menstruatieproducten te beschikken. In het kader van het Huis van het Kind Berlaar slaan het lokaal bestuur en het Heilig Hart van Maria Berlaar daarom de handen in elkaar door menstruatiekastjes op te hangen.

Jouw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is jouw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Heb je hulp nodig voor het invullen van je belastingaangifte? Het lokaal bestuur organiseert dit jaar opnieuw een zitdag. Die vindt dit jaar plaats op donderdag 23 mei 2023 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur in de gemeentelijke openbare bibliotheek (Dorpsstraat 84, Berlaar).

Reeds zeven generaties lang trekt de ziel van Circus Ronaldo als een karavaan van verwondering doorheen Europa. In 2021 streek het gezelschap uit Mechelen ook in Berlaar neer, met de bedoeling de oude Cinema Rex in de Stationsstraat om te bouwen tot een thuishaven voor het circus. Om hun komst naar onze gemeente te vieren, organiseren ze tussen 16 en 20 mei vijf benefietvoorstellingen op het Berlaarse dorpsplein om de renovatie van dit stukje erfgoed te bekostigen.

Onder de naam De Babbelaar organiseert het LDC Balderhuys een praatcafé voor anderstaligen. Dat is geen les Nederlands, wel een kans om je Nederlands verder te oefenen. Om dit praatcafé te doen slagen, zijn ze nog op zoek naar vrijwillige babbelaars.

Ben je geboeid door mensen en hun verhaal? Wil je graag anderstaligen helpen bij het oefenen van hun Nederlands? Bij De Babbelaar wordt er gepraat over thema’s uit het dagelijkse leven en verbinden we met elkaar.

Vanaf dinsdag 9 april tot en met dinsdag 16 april organiseert VDAB inschrijfmomenten voor de ontslagen werknemers van Van Hool in Lier, Heist-op-den-Berg en Herentals. Voor de getroffen werknemers is het belangrijk dat ze zich bij VDAB inschrijven binnen de 8 dagen. Op die manier garanderen ze hun recht op een uitkering. In de weken die volgen kunnen ze rekenen op outplacementbegeleiding.

Inschrijven bij VDAB