Winterwandelingen 2021-2022

Dit najaar organiseren Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Olen, Putte, Vorselaar en Nijlen opnieuw een aantal fijne winterwandelingen. Dankzij een handige brochure kan je jouw kalender op 10 momenten kan vullen met aangename Kempense wandeltochten in 10 Kempense gemeenten.

Naar jaarlijkse traditie organiseert Kempens Karakter samen met 10 lokale besturen een reeks winterwandelingen. Alle wandelaars zijn hierbij welkom. Zo voorzien we een aanbod voor de occasionele beginnende wandelaar tot de meer geoefende sportieveling: van de korte, verharde wandeling, tot de stevige, verkwikkende natuurwandeling en verschillende afstanden tussenin. Ook wandelaars met honden zijn steeds welkom, als ze netjes aangelijnd blijven uiteraard!

Spaar stempels en maak kans op mooie prijzen

Aan de wandelreeks is een leuke wedstrijd verbonden. Indien je aan 5 wandelingen deelneemt, maak je kans op één van de 11 manden boordevol streekproducten. Kies je ervoor om aan de 10 wandelingen deel te nemen, dan maak je 2 kansen. Er zijn 11 manden te winnen!

Praktisch

De wandeling van Berlaar en Bevel vindt plaats op zondag 6 februari en start aan sporthal 't Stapveld (Pastorijstraat 62). Deelnemen kan tussen 8 en 15 uur en kost 2 euro, tenzij anders vermeld. Voor die prijs verwennen we je met soep of een gadget. Kinderen kunnen gratis mee. 
Vooraf inschrijven is niet nodig, dit kan telkens ter plaatse.

Traag wandelen in Berlaar en Bevel

Winterwandelen in Berlaar en Nijlen doe je dit jaar langs de prachtige landschappen van de Kempische Netevallei. Omarm de rust op onze Trage Wegen, idyllische onverharde paadjes die je wegnemen van de hedendaagse drukte en als levend erfgoed een stukje van de dorpsgeschiedenis vertellen. Terwijl we het fluiten van de vogels weer even achterlaten, maken we kennis met enkele unieke Berlaarse begrippen. Zo ontdekken we onder meer ’t Dolhuis, een laatste restant van de oorspronkelijke gebouwen van het Sint-Augustinusrusthuis en dus een uniek en waardevol stukje erfgoed van Berlaar. Uitrusten kan in één van de authentieke cafeetjes.

Meer weten?

www.kempenskarakter.be of download de brochure.

Gepubliceerd op 30/11/2021