Nieuwe website voor Huisartsenwachtpost Pallieterland

Sinds 1 oktober 2021 is de Huisartsenwachtpost Pallieterland bereikbaar op het nummer 1733 voor de inwoners van de gemeenten Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst en hun deelgemeenten. In 2023 wijzigt ook hun website.

Sinds 1 oktober 2021 is de Huisartsenwachtpost Pallieterland te bereiken via het nummer 1733 (zonaal tarief), het vorige nummer 0900 70 212 is niet meer operationeel. De overheid heeft 1733 in het leven geroepen voor alle niet planbare medische zorgen buiten de kantooruren, die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts bereikbaar is.

De huisartsenwachtpost is open:

Wij zijn open tijdens weekends en op feestdagen. Tijdens de Coronacrisis tijdelijk ook tijdens de week van 18 u. tot 8 u.

  • Alle weekdagen vanaf 18 uur tot 8 uur de volgende ochtend (enkel tijdens de coronacrisis).
  • Weekend: Vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend tot 8 uur.
  • Feestdagen: Van 19 uur de avond voor een feestdag tot 8 uur de morgen na een feestdag.

Enkel na afspraak!

Aan de werking van de Huisartsenwachtpost wijzigt er niets. Zowel voor consultaties als voor huisbezoeken (voor zieken die zich niet kunnen verplaatsen) maak je een afspraak. Bel hiervoor naar 1733 → Kies jouw taal: druk 1 voor Nederlands, 2 voor Frans, 3 voor Duits en 4 voor Engels → geef jouw postcode in en sluit af met een hekje (#)→ je wordt doorverbonden met een medewerker van de wachtpost.

Voor dringende, niet levensbedreigende gezondheidsproblemen die niet kunnen wachten tot jouw huisarts beschikbaar is, kan je terecht bij de Huisartsenwachtpost. ’s Nachts, voor wat echt niet kan wachten, tot de volgende ochtend. Bij levensbedreigende problemen bel je 112.

Vernieuwde website

Meer info over de huisartsenwachtpost vind je op hun vernieuwde website: www.huisartsenpallieterland.be

Gepubliceerd op 12/07/2023