Wijk-werken Rivierenland staat klaar in de startblokken

Op 1 januari 2018 gaat wijk-werken van start in regio Rivierenland. Dertien gemeenten slaan hiervoor de handen in elkaar. Ook in Berlaar wordt er nauw samengewerkt met VDAB, OCMW, IGEMO en alle andere betrokken gemeenten om van wijk-werken Rivierenland een succes te maken.

Wat is wijk-werken?

Wijk-werken vervangt het huidige PWA-systeem, waarin personen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bijklussen bij verschillende organisaties en privépersonen. Wijk-werken zet in grote lijnen dit werk voort. Het grootste verschil met PWA is dat wijk-werkers voorbereid worden om de stap richting arbeidsmarkt te maken. Concreet kunnen zij via verschillende klusjes ervaring opdoen en de juiste competenties bijschaven om uiteindelijk (al dan niet voltijds) aan de slag te gaan. Voor een overzicht van alle toegestane activiteiten en algemene informatie over wijk-werken kan je een kijkje nemen op www.vdab.be/wijk-werken .

Wil je graag beroep doen op wijk-werken?

Privépersonen, gemeenten, OCMW’s, onderwijsinstellingen, vzw’s of niet-commerciële verenigingen en land- en tuinbouwbedrijven kunnen beroep doen op de diensten van wijk-werken. De wijk-werkers worden betaald via cheques, gelijkaardig aan dienstencheques. Eén cheque kost 7,45 euro en wordt ingezet per begonnen uur. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich online aanmelden via www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker . Daar vul je in voor welke activiteiten je gebruik wenst te maken van het wijk-werken en wordt meer uitleg gegeven over hoe je wijk-werkcheques kan aankopen.

Waar kan je terecht voor meer informatie?

Elke gemeente in regio Rivierenland heeft een vaste zitdag van een wijk-werkbemiddelaar. In Berlaar is dat op woensdag van 9 tot 12.30 uur in de bibliotheek. Deze zitdagen en de meest actuele informatie kan je steeds raadplegen op www.igemo.be/wijk-werken-rivierenland. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar wijk-werken-rivierenland@igemo.be

Gepubliceerd op 28/12/2017