Wie wordt de Antwerpse Korte Keten Kop?

Heb jij een uniek Korte Keten verhaal? Wil jij lokale producten uit de provincie Antwerpen een gezicht geven? Dan ben jij misschien wel een geboren ambassadeur voor de Korte Keten!

Wat is Korte Keten?

Korte Keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product, maar voor de hele Korte Keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je zo de lokale economie.

Week van de Korte Keten

In 2019 organiseren de Vlaamse provincies samen met VLAM, Vlaanderen en Steunpunt Korte Keten opnieuw de Week van de Korte Keten. Deze loopt van 4 tot 12 mei 2019. De actie heeft als doel de consument op verschillende manieren te laten kennismaken met tal van lokale hoeve- en streekproducten. Verschillende organisaties en producenten heten je dan ook graag welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen. Zo kan je deelnemen aan een verrassende kookworkshop, proefavond, boerenmarkt, hoevepicknick, opendeurdag, enzovoort. Bovendien krijgt elke bezoeker een kleine traktatie.

Ambassadeurs gezocht!

Met de campagne Korte Keten Kop wil Korte Keten het grote publiek stimuleren om de Korte Keten in hun eigen provincie beter te leren kennen. Daarom lanceren zij in alle Vlaamse provincies een grote communicatiecampagne, waarbij ze per provincie op zoek gaan naar dé Korte Keten Kop die erin slaagt om zich te onderscheiden door zijn of haar passie, band met de Korte Keten, …

Ken jij iemand die vol passie kan vertellen over zijn lokale producten? Iemand die leeft voor zijn vak? Dan is de provincie Antwerpen op zoek naar hem/haar!

Door mee te doen aan de Week van de Korte Keten en de verkiezing van Korte Keten Kop krijg je een unieke kans om de Korte Keten én je eigen producten en bedrijf op de kaart te zetten. De gekozen finalisten genieten bovendien van heel wat pers- en media-aandacht. De winnaar zal uiteindelijk gekozen worden via een publieksstemming.

Vind je dat jouw producent zeker moet meedoen? Stuur dan meteen deze oproep door en overtuig hem of haar om zich in te schrijven. Dat kan tot donderdag 14 februari 2019. Meer informatie en het inschrijvingsformulier kan je vinden op www.provincieantwerpen.be.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 11/02/2019