Woensdagmarkt in aangepaste opstelling

Woensdagmarkt in Berlaar

Vanaf woensdag 27 mei vindt de wekelijkse markt opnieuw plaats in Berlaar. Door de coronamaatregelen gebeurt dat wel in een aangepaste opstelling, waarbij de markt verdeeld wordt over twee woensdagen. Aan de bezoekers wordt gevraagd de strikte veiligheidsvoorschriften te volgen.

Als lokaal bestuur koesteren we onze markt en willen we de marktkramers de kans geven om hun activiteiten terug op te starten. Omdat we als organisator verantwoordelijk zijn voor een gecontroleerde heropstart en de veiligheid van marktkramers en -bezoekers voeren we tijdelijk enkele bijkomende maatregelen in.

Markt in twee delen

Om alles veilig te organiseren, kunnen we op een marktdag niet alle kramen plaatsen. De markt wordt daarom van woensdag 27 mei tot woensdag 1 juli opgesplitst in twee delen. Je zal dus niet elke week alle kramen op de markt vinden.

De kramen die aan de kant van het grasplein, de parking, café De Kroon en Carnavalsshop Augustijnen staan, mogen in de pare weken hun kraam op hun normale plek opstellen. De kramen die aan de kant van ING-bank, het gemeentehuis en Winterhof staan, komen in de onpare weken.

Dat betekent dat onderstaande kramen op volgende data op de markt kunnen staan:

woensdag 27 mei, woensdag 10 juni en woensdag 24 juni (pare weken)

Hamburgerkraam Nancy, Snoepkraam Peeters, Groenten en fruit Van de Velde, Damestextiel Ibithal, Damestextiel Aerts, Vleeswaren Van den Bulck, Bakkerij Mees, Herentextiel Goyvaerts, Horloges & hondenvoer Vertongen, Smits Kip, Groenten en fruit Michielsen, Damestextiel Remeysen, Damestextiel Meeus, Gebraden kip Janssen, Kinderkledij Luytens, Slip & co, Viskraam Neuts, Tafellakens Stynen, Quiches/pasta Masui, Damestextiel Baeken, Wafeltjes Suetens, Beenhouwerij Onsia, Damestextiel Verschaeren, Textiel Van Hoof, Bakkerij De Broodkruimel

woensdag 3 juni, woensdag 17 juni en woensdag 1 juli (onpare weken)

Zaden en planten Van Looy, Fruit De Kimpe, Lederwaren De Graaf, Poetsgerei A&J, Koffie & speculaas Cuddy, Vruchten en noten Caylar, Bloemen en planten Kerkhofs, Beenhouwerij Nauwelaerts, Damestextiel Bellekens, Schoenen Coppé, Koffie & thee Uyttebroek, Ondergoed Geudens, Herentextiel Leirs, Kousen Van der Voort, Kaashandel Wagemaekers, D&L Products, Speculoos Van Wolputte, Pralines Lievens, Kousen Ruts, Natuurproducten De Gezonde Bij, Herentextiel Olemans, Damestextiel Vermeylen, Tuinbouwbedrijf Dillen

* Let op: hou er rekening mee dat de marktkramers ook zelf kunnen bepalen om (nog) niet te komen. Het is dus mogelijk dat niet alle kramen aanwezig zijn.

Richtlijnen voor bezoekers

Net als de marktkramers moeten bezoekers zich aan de strikte richtlijnen houden:

- Kom niet naar de markt als je je ziek voelt!

- Ontsmet/was je handen voor en na je marktbezoek.

- Kom alleen winkelen en hou je bezoek kort.

- Hou altijd 1,5 meter afstand, ook in eventuele wachtrijen. Merk je dat een wachtrij te lang wordt, bezoek dan eerst een ander kraam.

- Je kan de markt betreden via de Smidstraat, ter hoogte van café De Kroon en ter hoogte van de ING-bank. Volg daarbij de aanwijzingen van de marktopzichters. Er wordt namelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd, respecteer die wandelrichting.

- Je kan en mag geen voeding of drank consumeren op de markt.

- Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen.

- Om de sociale afstand te kunnen garanderen, volgen de marktopzichters het aantal bezoekers op de markt op. Het aantal bezoekers op de markt wordt beperkt, wat betekent dat ze je kunnen vragen om even te wachten voor je de markt mag betreden. Hou ook dan steeds voldoende afstand.

 

Gepubliceerd op 20/05/2020