Week van de Opvoeding wordt Week van de Groeilamp

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op 'opvoeden en opgroeien'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. (Groot)ouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 

Maar ook ouders en andere opvoeders groeien in hun rol. Daarom werd er een nieuw concept uitgedacht: Week van de Opvoeding wordt Week van de Groeilamp. Geen wisselende jaarthema's meer, elk jaar zeggen we in mei luid en duidelijk: een applaus voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien! Met als krachtig symbool, de groeilamp.

 

 

Op het programma in Berlaar

  • Afgestemd Opvoeden met Tine Seghers, logopediste en orthopedagoge - 17 mei van 20 tot 21.30 uur

We kennen allemaal klassieke opvoedingsstrategieën, zoals je kind negeren of in de hoek zetten bij negatief gedrag en je kind belonen bij positief gedrag. Deze vormen van gedragscontrole blijken op lange termijn niet te werken. Ben jij ook op zoek naar duurzame antwoorden op je opvoedingsvragen? In dit interactieve webinar komt aan bod wat afgestemd opvoeden juist inhoudt en krijg je ruimte voor jouw vragen en bedenkingen m.b.t. je eigen situatie.

  • Mediaopvoeding bij (bijna) tieners met Davy Nijs, mediapedagoog, onderzoeker en lector - 18 mei van 19.30 tot 21.30 uur

Opvoeden anno 2021 is opvoeden met digitale media. Hoe overleven we samen instagram, sexy selfies en whatsapp? Tijdens deze sessie kijken we naar het gebruik van digitale media door jongeren en staat Davy klaar om een antwoord te bieden op je vragen.

Bekijk de volledige folder

Inschrijven is noodzakelijk en kan via huisvanhetkind@berlaar.be (de plaatsen zijn beperkt). Deelname aan de sessies is gratis.

Gepubliceerd op 14/04/2021