Week van de Afvalophaler en Parkwachter: toon je respect

Bij hitte, regen, vrieskou én corona zijn de ophalers van IVAREM dagelijks op de baan om jouw afval op te halen, en ook op de parkwachters kan je altijd rekenen. Per inwoner verzamelen ze samen jaarlijks gemiddeld 433 kg afval. Tijd dus voor een dikke dankjewel! Tijdens de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter zet IVAREM al zijn afvalhelden in de spotlights.

Titanenwerk

Onze afvalophalers stappen dagelijks een tiental kilometer en heffen meerdere tonnen afval. Een gemiddelde inzameling is goed voor 8 000 tot 10 000 kilogram! Combineer dat met de grillen van het weer en druk verkeer en je merkt dat het beroep van afvalophaler best zwaar kan zijn.

Toon je respect

Uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval blijkt dat het voorbije jaar bijna 9 op 10 recyclageparkwachters en afvalophalers met verbale of fysieke agressie te maken kregen.

Steek hen een hart onder de riem en toon je respect voor afvalmedewerkers: doe in de week van 23 tot en met 29 november een originele strik rond je afvalzak of laat je kinderen een tekening maken. Hang die achter je raam of laat ze achter bij de recyclageparkwachter. Deel een foto van je tekening of strik met de hashtag #houhetnet en inspireer andere om hetzelfde te doen.

Bezoek ook de website en Facebookpagina van IVAREM. Daar kan je schone verhalen van afvalmedewerkers lezen.

 Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 19/11/2020