Verwarmingscoaches gezocht!

Wil je graag gezinnen helpen en coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Dit najaar zetten gemeente Berlaar en provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Want door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen.

Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in jouw (buur)gemeente. Je geeft hen tips op maat en helpt bij het zuinig instellen van hun verwarming. “Het geeft veel voldoening om anderen te helpen”, vertelt Patrick Backx, verwarmingscoach in Essen. Hij is ingenieur van opleiding en met pensioen, maar nog heel actief. Patrick deelt zijn interesse voor energiebesparing graag met anderen. “Ik merk dat heel wat mensen niet bezig zijn met hun energieverbruik. Maar door hier af en toe bij stil te staan, kan je heel wat uitsparen. Ik wijs de mensen graag de weg en geef aan waarop ze moeten letten.“

Kan jij ook coach worden?

“Natuurlijk, je moet geen verwarmingsspecialist zijn om als coach aan de slag te kunnen. We zijn op zoek naar mensen met een interesse in energiebesparing en veel zin om bij te leren. Want we zorgen voor heel wat ondersteuning vanuit de provincie: een opleiding, verzekering, materiaal en checklists om mee te nemen naar de huisbezoeken”, licht Karin Van der Auwera, projectverantwoordelijke toe. “Misschien wil jij ons team versterken om zo meer huishoudens verder te helpen?”

Meer weten

Bekijk de getuigenissen van Roger, Björn en Patrick of de volledige vacature hier. Inschrijven kan nog tot 30 september, via het online invulformulier of een mailtje naar verwarmingscoaches@provincieantwerpen.be. Of contacteer Karin Van der Auwera voor een kennismakingsgesprek via 03 240 66 82.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 23/08/2019