Toegang gemeentehuis tijdelijk via ingang Markt 2

Volgende week maandag 20 en dinsdag 21 mei wordt de ingang van het gemeentehuis tijdelijk gewijzigd. Wegens restauratiewerken aan de historische buitentrap, zal de vertrouwde ingang voorlopig niet toegankelijk zijn. Een alternatieve ingang wordt voorzien via het daarnaast gelegen gebouw.

Op maandag 20 en dinsdag 21 mei vinden er herstellingswerken plaats aan de historische buitentrap van het gemeentehuis. Een aannemer zal er grote stukken van de trap wegnemen om de arduinen stenen elders te restaureren.

Tijdens die werken is de trap niet toegankelijk. Hierdoor kan je dus even geen gebruik maken van de vertrouwde ingang op Markt 1. Wanneer je op maandag of dinsdag in het gemeentehuis moet zijn, kan je gebruik maken van de omleiding via Markt 2. De wijziging zal aangegeven zijn met de nodige signalisatie en aan het loket van Markt 2 zal een onthaalmedewerker zitten om je naar de loketten te leiden. Wie een afspraak buiten de openingsuren heeft, kan aanbellen via de deurbel van Markt 2.

De aannemer plaatst vervolgens een tijdelijke constructie aan de trap, zodat iedereen vanaf woensdag 22 mei wel opnieuw via Markt 1 binnen kan. In tussentijd worden alle stukken gerestaureerd, waarna deze over een goede maand weer teruggeplaatst kunnen worden.

UPDATE: Tijdens het demonteren op maandag 20 mei werd vastgesteld dat ook de fundering vernieuwd moet worden. Hierdoor zal de trap langer dan voorzien (minstens 3 weken) ontoegankelijk zijn, waardoor er ook geen tijdelijke constructie aan de trap volgt. Je houdt er dus best rekening mee dat je de komende weken de omleiding via Markt 2 moet volgen.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 15/05/2019