Thermografie als nieuwe hobby?

Igemo is op zoek naar warme vrijwilligers, en dat mag je vrij letterlijk nemen, om thermografische scans van woningen te maken. Je helpt daarmee buren, dorpsgenoten, vrienden en familie om hun huis warmer te maken.

Thermografie is een meetmethode waarmee temperatuurverschillen duidelijk in beeld worden gebracht. IGEMO gebruikt deze methode in heel wat gemeenten om het warmteverlies van woningen in kaart te brengen. Je ziet dan meteen waar je huis het meeste warmte verliest en weet zo waar je iets kan aan doen.

De afgelopen jaren heeft IGEMO, via thermografie, heel wat buurten ‘doorgelicht’. Honderden mensen kregen een persoonlijke woningscan met bijhorend advies. De populariteit van deze methode stijgt enorm. Omdat IGEMO deze dienst gratis wil blijven aanbieden, zijn ze op zoek naar enthousiaste woningscanners.

Word een warme vrijwilliger

Ben jij iemand die:

- niet graag stil zit?
- ook graag op wandel is tijdens de koude wintermaanden?
- graag bij mensen thuis komt?
- in Berlaar woont?
- in de wintermaanden enkele voormiddagen vrij kan maken?

Dan ben jij de ideale vrijwilliger! Na een opleiding ga je als woningscanner langs bij buren, familie of dorpsgenoten. Je brengt met een thermografische camera de woning in kaart en maakt een rapportje op met aanbevelingen voor de eigenaars. Dankzij jouw hulp kunnen ze hun huis warmer maken.

Interesse?

Schrijf je dan voor 31 januari 2020 in via een mailtje naar guido.verlinden@igemo.be en vermeld daarin in twee lijntjes waarom jij de ideale vrijwilliger bent.

De opleiding tot woningscanner wordt georganiseerd op een (koude) dag in februari of maart.

Gepubliceerd op 27/12/2019