fbpx Straatvinken: hoe gezond is het verkeer in jouw straat? | Berlaar

Straatvinken: hoe gezond is het verkeer in jouw straat?

Wil jij graag weten hoe gezond het verkeer in jouw straat is? Vink op donderdag 19 mei tussen 17 en 18 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. De wetenschappers van Straatvinken berekenen jaar na jaar of jouw straat op de goede weg is naar duurzamer en gezonder verkeer.

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond en massaal het verkeer is in onze straten. Dat gebeurt via de digitale tel-tool of een papieren telformulier. Met de resultaten krijgen we een uniek inzicht in het verkeer en de leefbaarheid in onze gemeente.
 
Voor dit onderzoek hebben wij natuurlijk heel wat tellers nodig! Doe mee en vink op donderdag 19 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. 

Tel je mee?

  1. Schrijf je in via www.straatvinken.be.

  2. De telling vindt plaats op donderdag 19 mei van 17 tot 18 uur. Maak gebruik van het papieren telformulier of de online teltool.

  3. Na de telling worden de deelnemers ook uitgenodigd om via de leefbaarheidsbevraging straat-O-sfeer verhalen over hun straat te delen en de leefbaarheid ervan te beoordelen.

De verzamelde data worden verwerkt door de Universiteit Antwerpen, HIVA – KU Leuven en de Ringland Academie. De resultaten van de telling geven ons een indicatie van de verkeersleefbaarheid in de Vlaamse gemeenten. 

Dit initiatief is ook belangrijk voor onze gemeente, omdat we op die manier een goed overzicht krijgen van de mobiliteitsuitdagingen in Berlaar. Zo kunnen we samen op zoek naar oplossingen. Neem dus je pen bij de hand en tel mee!

Gepubliceerd op 12/05/2022