fbpx Schrijf je in voor Open Monumentendag 2022 | Berlaar

Schrijf je in voor Open Monumentendag 2022

De inschrijvingen voor Open Monumentendag zijn geopend! Het grootste onroerend erfgoedfeest in Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 11 september 2022 en staat volledig in het teken van het Europees thema Duurzaamheid.

Open Monumentendag is het grootste culturele evenement dat ieder jaar in september over heel Europa wordt gevierd. Samen met de Europese lidstaten wordt een thema vastgelegd waar alle deelnemende landen rond werken. In 2022 staat het Europees thema duurzaamheid centraal, een actueel en hip thema waarrond de laatste tijd veel te doen is binnen de erfgoedsector. Dit ruime onderwerp laat toe om erfgoed vanuit meerdere invalshoeken te belichten. Niet alleen de instandhouding en verduurzaming van beschermde monumenten komen aan bod, maar evenzeer die van landschappen, mobiel erfgoed, gerenoveerde en herbestemde panden,... Anderzijds kan de focus ook op duurzame gemeenschapsvorming komen te liggen en kan de inzet van een vrijwilligersgroep bijvoorbeeld aan bod komen.

Heb jij al een evenement voor ogen?
Surf dan snel naar www.openmonumentendag.be en schrijf jouw activiteit in! Je hebt hiervoor tijd tot 17 juli. Is het de eerste keer dat je deelneemt aan Open Monumentendag en heb je nood aan tips en inspiratie? Ook hiervoor kan je op de website terecht of je stuurt een mail naar beau.vandooren@herita.be. Herita helpt jou graag op weg!

Meer weten?
Neem dan een kijkje op de website van Open Monumentendag.

Wanneer je besluit deel te nemen aan Open Monumentendag kan je contact opnemen met de dienst Vrije Tijd (03 410 19 00 of vrijetijd@berlaar.be). Zij kunnen je (logistieke) ondersteuning bieden. 

Gepubliceerd op 02/05/2022