Restauratiewerken kiosk van start

Het lokaal bestuur start volgende week met de restauratie van de kiosk op het Berlaarse dorpsplein. Een gespecialiseerde restauratiefirma zal er onder meer het dak, het metselwerk en de elektriciteit grondig onder handen nemen. Op die manier moet het monument weer de grandeur van vroeger krijgen.

Het lokaal bestuur gaf eerder al aan de komende jaren een aantal authentieke stukjes in Berlaar te willen opfrissen. Toen enige tijd geleden enkele dakleien van de kiosk afbraken, besloot het bestuur dan ook niet alleen het dak te herstellen maar meteen werk te maken van een volledige renovatie.

De kiosk wordt de komende maanden van dak tot voet aangepakt. Zo wordt onder meer het metselwerk en de elektriciteit vernieuwd, maar wordt er ook rekening gehouden met de evenementen die er gebruik van maken. De drie ijzeren balustrades worden licht aangepast zodat deze eenvoudiger weggenomen en teruggeplaatst kunnen worden.

De totale kostprijs van de restauratie bedraagt ongeveer 92 000 euro. De vernieuwde kiosk zal in mei klaar zijn, zodat hij in de zomer opnieuw kan stralen op het marktplein.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 28/01/2020