fbpx Quondam: herbeleef de Middeleeuwen | Berlaar

Quondam: herbeleef de Middeleeuwen

Herbeleef op zaterdag 21 en zondag 22 mei samen met jouw familie en vrienden de heroïsche taferelen die zich tot diep in de 15de eeuw op de tornooigronden rondom ’t Hooghuys in Berlaar plaatsvonden.

Quondam, wat Latijns is voor 'vroeger', wordt jaarlijks door meer dan 10.000 bezoekers bezocht en is op korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste competitieve riddertornooien in de Lage Landen. Net zoals in de 15de eeuw staan de steekspelen te paard, het zwaardvecht- en boogschutterstornooi centraal. Meer dan 500 re-enactors uit twaalf landen slaan hun authentieke tenten op rondom deze tornooivelden. Het evenement zet onze gemeente daardoor op cultureel en historisch vlak tot buiten de gemeentegrenzen op de kaart.

Snuister rond op de middeleeuwse markt, waag je aan oude ambachten zoals tingieten, kaarsen maken of ijzersmeden, drink uit middeleeuwse bekers en voel de bulderende kanonschoten tijdens de veldslag. Laat je betoveren door valkeniers, vuurspuwers, troubadours, vertellers en goochelaars, geniet van de roofvogelshows en supporter voor je favoriete ridder tijdens het steekspel. Eén ding is zeker: Quondam is een unieke beleving voor jong en oud.

Dankzij het gemeentebestuur naar Quondam?

Het gemeentebestuur verloot voor dit evenement 200 gratis toegangskaarten (100 kaarten zaterdag, 100 kaarten zondag) onder de Berlaarse inwoners. Om kans te maken op gratis kaarten neem je deel aan onderstaande wedstrijd(en).

  • Vind de middeleeuwse enveloppe met gouden tickets (afgelopen)

Van 9 tot en met 13 mei kan je elke dag tickets voor het middeleeuws evenement Quondam winnen. Het enige wat je hiervoor moet doen, is één van de middeleeuwse enveloppes zoeken die ergens in Berlaar verstopt zitten. Elke enveloppe bevat vier vrijkaarten. Via tips op de pagina van het facebookevenement (www.facebook.be/wedstrijdquondam) kom je te weten waar er zich die dag een enveloppe bevindt. De eerste vijf inwoners die de enveloppes die dag vinden, winnen vier tickets ter waarde van 52 euro. Iedere dag kunnen er maximaal vijf winnaars zijn.

  • Tweede kans dankzij loting (afgelopen)

Geen enveloppe kunnen vinden of waren anderen je te snel af? Dan maak je alsnog kans om tickets te winnen. Steek tot en met zondag 15 mei* jouw gegevens (naam, rijksregisternummer, adres, telefoonnummer)* * in een gesloten enveloppe in de brievenbus van het gemeentehuis op Markt 1 (rechts naast de trappen van de hoofdingang). Je vermeldt daarbij ook voor welke dag (zaterdag of zondag) je meedoet. Op maandag 16 mei loten we opnieuw 25 Berlaarse gelukkigen. Die winnaars worden persoonlijk verwittigd en maken we bekend via bovengenoemd facebookevenement. Zij winnen 4 tickets per persoon en kunnen hun prijs vóór vrijdag 20 mei komen ophalen aan het onthaal van het gemeentehuis (tot 12.15 uur).

WINNAARS LOTING 16/5

Van Hoof Riet - Vandebenderie Merel - Van Kuyk Ben - Lefevre Robert - Verstappen Marcella - De Cnodder Ellen - Yavuz Yildirim - Grootaers Andrea - Van Wassenbergh Alexander - Van Gestel Greta - De Prins Gerrit - Sel Ian - Van Dessel Lotte - De Belser Marleen - Van den Dries Katrien - Neefs Reinoud - Frison Benedictus en Tinne - Mallaerts Tine - Seeldrayers Deirde - De Visscher Janne - Engelen Kelly - Van Egdom Roger - Berlinda Van Dessel - Michiels Lien

 


*Enkel deelnames die tot en met 15 mei ingediend worden, komen in aanmerking. Enveloppes die pas op maandag 16 mei in de brievenbus belanden, zijn te laat en worden uitgesloten.

**De gegevens die we vragen (naam, rijksregisternummer, adres, telefoonnummer) worden gevraagd om 1) je identiteit en woonplaats in Berlaar te kunnen controleren en 2) je te kunnen contacteren als je gewonnen hebt. Deze gegevens worden na de uitreiking van de kaarten verwijderd.

Gepubliceerd op 20/04/2022