Pastorijstraat vanaf 10 juli weer open voor doorgaand verkeer

Vanaf zaterdag 10 juli is de Pastorijstraat in Berlaar weer open voor doorgaand verkeer. Na rioleringswerken en werken aan de nutsleidingen, werd de rijbaan er de afgelopen maanden grondig heringericht. De straat heeft daardoor voortaan aangepaste schoolomgevingen, veiligere fietspaden en een nieuw wegdek.

In 2019 startte Berlaar met de heraanleg van de Pastorijstraat en de kerkomgeving. Het ging over ingrijpende werken in verschillende fases over een lang traject. De rijbaan was een hele tijd onderbroken, maar daar komt op 10 juli een eind aan.

De aannemer heeft vorige week een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Deze week worden vervolgens de laatste werken afgerond om de rijbaan weer vrij te kunnen geven. Vanaf 10 juli kunnen er daardoor weer wagens rijden tussen Berlaar en Herenthout. Met een nieuw wegdek, beter ingerichte schoolomgevingen en veiligere fietspaden vanaf de kerkomgeving tot de grens met Heist-op-den-Berg mag het resultaat er alleszins zijn. Wanneer er op de Pastorijstraat weer doorgaand verkeer mogelijk is, vervallen ook de verkeersmaatregelen tegen het sluipverkeer in de Hertstraat.

Doorgaand verkeer is weer mogelijk op de Pastorijstraat, maar de zuidzijde van de kerkomgeving blijft wel nog onderbroken. Daar werken we de laatste fase van de herinrichting af. Dat heeft geen impact op het verkeer van de Pastorijstraat, maar Sollevelden blijft daardoor alleen bereikbaar via Itegembaan en Pastoor Haemelstraat. Zonder onvoorziene omstandigheden duren de werken daar nog tot dit najaar.

Heraanleg Pastorijstraat

Gepubliceerd op 06/07/2021