Pastorijstraat opnieuw onderbroken vanaf 2 september

Op maandag 2 september hervatten de nutsmaatschappijen de werken in de Pastorijstraat. Dat betekent dat de rijbaan vanaf dan opnieuw onderbroken is en er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer is toegestaan.

De 'knip' (of eigenlijke onderbreking) bevindt zich deze keer echter niet meer ter hoogte van sporthal 't Stapveld, maar wel aan de De Beerslaan. Het verkeer vanuit Berlaar-Centrum moet dan wel nog de omleiding volgen via Itegembaan - Heibergstraat - Bevelsesteenweg om Park Diamant en café WW's te bereiken, maar o.m. sporthal 't Stapveld, GBS De Stap en BKO Roefels blijven bereikbaar vanuit het centrum. Te voet of met de fiets kan je steeds door.

Verkeersmaatregelen:

  • De Pastorijstraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • Er is een omleiding voorzien via Itegembaan – Heibergstraat (Itegem) – Bevelsesteenweg (Itegem) en omgekeerd. De Hertstraat wordt voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Wie de omleiding langs daar wil afsnijden, riskeert een boete.
  • De sporthal blijft bereikbaar langs de kant van Berlaar-Centrum.
  • Er wordt steeds aan slechts één kant van de rijbaan gewerkt, zodat er altijd een doorgang voor fietsers en voetgangers is.

Deze fase van de werken duurt tot eind oktober. Maar de timing blijft steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. Verschuivingen zijn dus altijd mogelijk.

Werken Pastorijstraat

Gepubliceerd op 20/08/2019