Pastorijstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Vanaf maandag 3 juni start de volgende fase van de heraanleg van de Pastorijstraat, Ballaarweg en kerkomgeving. Tot dan kon je steeds door op de Pastorijstraat, omdat er tijdens de vorige fases nog geen werken waren aan de straat zelf. Vanaf maandag komt daar verandering in.

Vanaf juni zullen nutsmaatschappijen namelijk werken uitvoeren in de Pastorijstraat zelf, waardoor er vanaf deze fase geen doorgaand gemotoriseerd verkeer meer toegelaten is. Er wordt gewerkt tot aan het bouwverlof (15 juli), waarna de rijbaan tijdelijk weer open is. Na het bouwverlof worden de werken verdergezet en wordt de rijbaan weer afgesloten.

Verkeersmaatregelen:

  • De Pastorijstraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • Er is een omleiding voorzien via Itegembaan – Heibergstraat (Itegem) – Bevelsesteenweg (Itegem) en omgekeerd. De Hertstraat wordt voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Wie de omleiding langs daar wil afsnijden, riskeert een boete.
  • De sporthal blijft altijd bereikbaar langs de kant van Herenthout/Itegem of langs de kant van het centrum van Berlaar.
  • Er wordt steeds aan slechts één kant van de rijbaan gewerkt, zodat er altijd een doorgang voor fietsers en voetgangers is. Fietsers kunnen dus steeds door.

De timing van de werken blijft steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. Verschuivingen zijn dus altijd mogelijk.

Zie ook

Gepubliceerd op 03/06/2019