Openingsfeest Kardinaal Cardijnplein

Door de versoepelingen van het Overlegcomité zijn er dit najaar weer wat meer activiteiten mogelijk. Ook als lokaal bestuur hopen we in de loop van de komende maanden weer enkele fijne ontmoetingsmomenten te kunnen organiseren.

Heikant, waar de inwoners weten wat feesten is, moest het al twee jaren stellen zonder een volwaardige Heikermis. En ook het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein kreeg nog niet de opening die het verdiende. Dat zetten we op 18 en 19 september graag recht met een groots openingsfeest waar we elkaar kunnen ontmoeten en het nieuwe plein kunnen vieren. Het figuurlijke lintje knippen we door met Domino en enkele lokale Heikantse artiesten.

Programma

zaterdag 18 september 2021

- Welkom vanaf 17 uur, plechtige opening om 20 uur

- Optredens van Ronny Lee (21 uur) en Domino (22 uur), aansluitend DJ (einduur: 2 uur)

zondag 19 september 2021

- Startuur: 14 uur / Einduur: 22 uur

- Cafédag met optredens van Lea Campi & Marc, Lowie Vercammen, Harry Hendrickx, fanfare Willen is Kunnen, Ronny Lee en Kampvuur Chiro Heikant.

 

OPGELET:

Voor de optredens op zaterdagavond wordt er gewerkt met een Covid Safe Ticket. Dat betekent dat je aan de ingang jouw Covid Safe Ticket zal moeten laten zien (bv. via de Covid Safe-app of via een papieren versie die je kan downloaden via Mijn Burgerprofiel).

Beschik je niet over een geldig Covid Safe Ticket, omdat je bijvoorbeeld nog niet (volledig) gevaccineerd bent, dan kan je ook toegang krijgen via volgende documenten: 

 • Een herstelcertificaat dat aangeeft dat je recent genezen bent van corona.
 • Een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur.

Zonder certificaat zal je niet kunnen deelnemen aan het evenement. Onder de 12 jaar is er geen certificaat nodig.

Waar kan ik het Co­vid Safe Tic­ket aan­vra­gen?

Het CST gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Deze codes zijn identiek. Er is dus geen aparte aanvraagmethode of -prodecure voor het CST. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

 • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
 • Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakije).
 • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd:
  • Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
  • Brussel: 02 214 19 19 (9 u. tot 17.30 u. op weekdagen en van 10-17.30 u. in het weekend)
  • Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (9 u. tot 17 u. op weekdagen)
  • Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9 u. tot 19 u. van maandag tot zaterdag)

Gepubliceerd op 31/08/2021