Op wandelavontuur met Vossenstreken!

Heb jij al gehoord van de app ‘Vossenstreken’? Dat is dé wandelapp voor kleine en grote avonturiers. Kempens Landschap en Brabants Landschap bundelden hun kennis, gebieden en creativiteit en maakten een wandelapp voor kinderen van 5 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Dit jaar behoort ook Gestel tot de mooie wandelroutes waarop je verschillende leuke opdrachtjes kan doen.

Kempens Landschap ontwikkelde samen met het Nederlandse Brabants Landschap de app Vossenstreken. Ontdek verschillende gebieden in België en Nederland en help buitenbaas Robin door allerlei opdrachten uit te voeren.

Wandelroutes met (natuur)thema

In elk gebied is een route uitgezet, waarbij gekozen kan worden voor een bepaald (natuur)thema dat uniek is voor het gebied. Op die manier kunnen de wandelingen ook meerdere keren gelopen worden en zijn ze telkens weer anders. Kies voor het thema vleermuizen, roofvogels of kastelen … of test ze allemaal eens uit!

Gestel

De Vossenstrekenroute in Gestel is 2,7 km lang en voert je van het kerkplein naar de oever van de Grote Nete en langs een mooi stukje beemdenlandschap terug naar het dorpscentrum.

Download eerst gratis de wandelapp en de route van Gestel. Daarna kies je uit drie thema’s. Speur naar aanwijzingen uit het verleden in het thema ‘Tijd Detectives’, spits je oren en geniet van de stilte in het thema ‘Luistervinken’ of ga aan de slag met uitersten in het thema ‘Tegenstellingen. Onderweg help je buitenbaas Robin door leuke opdrachtjes uit te voeren. Als beloning kunnen kinderen badges verdienen, die ze later kunnen inwisselen tegen leuke prijzen. Op die manier leer je Gestel spelenderwijs beter kennen. 

Download de gratis knotsgekke wandelapp en ga op avontuur met je gezin!

Image icon vossenstreken_app_banner.jpg

Meer weten?
www.vossenstrekenapp.com

Gepubliceerd op 22/10/2020